EDIN GAČIĆ NAIŠAO NA ČOVJEKA IZ SELA PA URADIO JEDNU STVAR: Ovo tjera strah u kosti

Bosna i Hercegovina
EDIN GAČIĆ NAIŠAO NA ČOVJEKA IZ SELA PA URADIO JEDNU STVAR: Ovo tjera strah u kosti
.

Potraga za Edinom Gačićem traje od ponedjeljka kada je u jutarnjim satima na svirep način  likvidirao Sauda Sultanića u mjesto Podorašac kod Konjica.

Osumnjičen je i za likvidaciju policijaca Mahira Begića u mjesto Suhodol kod Tarčina. 

podorasac

Tijelo Begića pronađeno je u subotu uveče u naselju Suhodol, kada je njegov kolega došao da preuzme smjenu. Do dolaska hitne pomoći on je prem inuo od zadobijenih povreda.

U potragu su juče bili uključeni i policijski dronovi, uz pomoć kojih su pregledali nepristupačne terene.

edin-gacic

Šokirane komšije

Ilija Medić, koji živi u blizini mjesta strašnog zločina ispričao je da se sve desilo između 18 i 18.30.

– Sin je čuo p**anj i rekao mi da neko p**a. Komšija je došao na vrata i rekao da je u***en Begić. Pozvali smo policiju i brzo je došla. Begića dugo poznajem i on je bio jako dobar čovjek – ispričao je Medić.

gacic

Begić je u subotu obezbjeđivao objekat za obuku Federalne uprave policije.

Prema nezvaničnim informacijama, Gačić je primijećen i u naselju Ušivak kod Hadžića. On je u tom naselju preskočio ogradu, sreo se s vlasnikom kuće i zatim pobjegao u mrak.

Prema izjavama vlasnika, imao je kapu na glavi, a o svemu je obaviještena policija koja je stigla i odmah pokrenula potragu.

Nagrada za informaciju

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto, Ministar unutrašnjih poslova Admir Katica i komesar Uprave policije Mevludin Halilović održali su jučer hitnu sednicu.

Vlada Kantona Sarajevo sutra će na sjednici donijeti zvaničnu odluku o iznosu nagrade za korisnu informaciju o ubojici Edinu Gačiću. Kako se neslužbeno saznaje, nagrada bi trebala da iznosi 50.000 KM. 

Ne propustite