ZAPALIO SE KAMION U VOŽNJI, SAOBRAĆAJ POTPUNO BLOKIRAN: Vatrogasci na licu na mjesta, izdato upozorenje za sve vozače

Bosna i Hercegovina
ZAPALIO SE KAMION U VOŽNJI,  SAOBRAĆAJ POTPUNO BLOKIRAN: Vatrogasci na licu na mjesta, izdato upozorenje za sve vozače
.

Zbog zapaljenog teretnog vozila obustavljen je saobraćaj na dionici magistralnog puta M-6.1 Mostar-Široki Brijeg u mjestu Međine.

Na putnom pravcu Ljubogošta-Podromanija, zbog ugaženog snijega na kolovozu na snazi je obustava saobraćaja za teretna vozila, dok putnička vozila saobraćaju usporeno.

Nove snježne padavine otežavaju saobraćanje u većem dijelu zemlje. Posebno se skreće pažnja na dionice preko planinskih prijevoja. Izdvajaju se putni pravci: Tarčin-Konjic, Sarajevo- Olovo-Kladanj, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Novi Travnik-Bugojno kao i puteve koji od Livna vode ka Kamenskom, Kupresu i Mrkonjić Gradu.

kamin1

Za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na tim dionicama obavezna je upotreba lanaca. U ostalim predjelima zemlje kolovoz je pretežno mokar ili vlažan, a skreće se pažnja na učestale odrone zemlje ili kamenja. Apeluje se na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.Zbog rekonstrukcije mosta, za teretna vozila preko 7,5 tona ukupne mase na snazi je obustava saobraćaja na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno. Za vrijeme ove obustave alternativni pravac je Novi Travnik-Travnik-Donji Vakuf-Bugojno.

kamion2

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog radova u tunelu Vranduk vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Na graničnom prijelazu Brčko-Gunja zbog nestabilnosti mosta obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse, dok je zbog radova u Hrvatskoj obustavljen saobraćaj za sve kategorije vozila na graničnom prijelazu Bosanski Novi-Dvor. 

Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

 

(Video: Bljesak.info) 

 

Ne propustite