"VIŠĆA, BAJIĆ, MILOŠEVIĆ...", SAMO NJEMU VJERUJU: Frizer Alen Demirović svakog mjeseca ide u Istanbul da "sredi" bosanske nogometaše!

Kiosk
"VIŠĆA, BAJIĆ, MILOŠEVIĆ...", SAMO NJEMU VJERUJU: Frizer Alen Demirović svakog mjeseca ide u Istanbul da "sredi" bosanske nogometaše!
.

Alen Demirović posjeduje nekoliko frizerskih salona u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, a jednom mjesečno ide u Istanbul kako bi obrijao bosanske nogometaše u različitim turskim timovima.

1

Rođen u Crnoj Gori, Demirović radi kao frizer za muškarce i žene skoro 10 godina u Sarajevu, glavnom gradu Bosne i Hercegovine, gdje je završio frizersku akademiju.

Demirović, koji se neprestano usavršavao u ovoj profesiji, talenat je naslijedio od svog dede, te je uspio da stekne povjerenje mnogih poznatih ličnosti, od pjevača do fudbalera, od političara do igrača.

Demirović, koji najmanje jednom mjesečno putuje u Istanbul, brije Edina Višću, Riada Bajića i Miloša Jojića iz Medipola Basaksehira i Miloševića i Amira Hadžiahmetovića iz Atikera Konyaspora.

2

Demirović objašnjava kako je ovaj zanat počeo izučavati još na početku osnovne škole. Dok je njegov deda radio u brijačnici, on mu je pomagao.

- Želio sam da se time bavim i moja porodica me je podržala. Došao sam u Sarajevo i završio frizersku akademiju, a onda i fizersku akademiju u Crnoj Gori. Vratio sam se u Sarajevo i otvorio svoj prvi frizerski salon 2010. godine u Sarajevu - kazao je Demirović novinaru Anadolije.

2019-02-11-1

Demirović je uspješno predstavljao BiH na mnogim međunarodnim frizerskim natjecanjima i dobio važne diplome na svjetskim i evropskim prvenstvima.

- Velika mi je privilegija da odem u Istanbul s vremena na vrijeme i da obrijem naše nacionalne fudbalere tamo. Pored Višće, Bajića, Miloševića i Hadžiahmetovića, obrijem i neke od njihovih suigrača.

3

On dodaje i kako neće vršiti pritisak na svoje dijete, ali bi volio da nauče zanat.

- Nadam se da ću otvoriti školu. Naziv će biti Sarajevska berberska akademija. Jedan turski klijent rekao je da mogu razgovarati sa zvaničnicima Turske agencije za saradnju i koordinaciju (TIKA) o ovom projektu, jer TIKA podržava stare zanate. Moj cilj je da podučim mlade ljude obrtu brijača i da doprinesem njihovom zapošljavanju - kazao je on.

4

 

Ne propustite