Političari autobusom stigli na otvorenje EYOF-a

Bosna i Hercegovina
Političari autobusom stigli na otvorenje EYOF-a
.

Predstavnici Vlade Kantona Sarajevo, na čelu sa premijerom Edinom Fortom, prisustvovali su večerašnoj svečanosti otvorenja Evropskih omladinskih olimpijskih igara (EYOF) u Sarajevu, a do stadiona "Asim Ferhatović Hase" dovezli su se autobusom.
Čini se kako su zvaničnici Kantona Sarajevo, pored ukidanja paušala, odlučili uštedjeti i na prijevozu te, umjesto službenih vozila, koristiti zajednički organizovani prijevoz.

Na društvenim mrežama objavljena je fotografija na kojoj se mogu vidjeti novoimenovani ministar unutrašnjih poslova KS Admir Katica, ministar kulture i sporta KS Mirvad Kurić, ministrica obrazovanja Zineta Bogunić, ministar saobraćaja KS Adnan Šteta, ministrica zdravstva Amela Sofić, ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Damir Filipović, ministar za boračka pitanja Ismir Jusko, ministrica pravde Lejla Brčić, ministar rada i socijalne politike Malik Garibija, ministar komunalne privrede Srđan Mandić te ministar finansija Amel Kovačević. Na kraju autobusa stoji i premijer Edin Forto.

"Idemo na otvorenje EYOF-a", napisao je ministar Mandić uz objavu fotografije na Twitteru.

Pored predstavnika Vlade KS, na večerašnjoj ceremoniji otvorenja EYOF-a i paljenja olimpijskog plamena u glavnom gradu BiH, prisustvovali su i drugi brojni zvaničnici iz BiH, među kojima i članovi Predsjedništva BiH.

Početak još jednog velikog sportskog događaja u Sarajevu ozvaničila je Larisa Cerić, koja je zapalila plamen, što je popraćeno glamuroznim vatrometom. Prve igre EYOF-a počinju u ponedjeljak.

Ne propustite