Zbog otvaranja EYOF-a saobraćaj će biti blokiran u ovim ulicama

Bosna i Hercegovina
Zbog otvaranja EYOF-a saobraćaj će biti blokiran u ovim ulicama
.

Evropski omladinski olimpijski festival (EYOF) 2019. večeras će biti svečano otvoren na stadionu "Asim Ferhatović Hase" u glavnom gradu naše zemlje zbog čega će u nekoliko sarajevskih ulica doći do privremene ili potpune obustave saobraćaja.
Već od 7. pa sve do 17. februara ove godine bit će zabranjen saobraćaj u ulici Mustafe Pintola (od spoja sa ulicom Mala Aleja do kraka istoimene ulice koja vodi do Doma zdravlja "Ilidža") i u ulici Nova Butmirska cesta-novoizgrađena saobraćajnica uz rijeku Željeznicu (od raskrsnice sa ulicom Dr. Mustafe Pintola do mosta Alije Izetbegovića, u vremenu od 7 do 23 sata), navode iz BIHAMK-a.

U vremenu od 12 do 23 sati, doći će do zabrane saobraćaja u ulici Patriotske lige-obilaznica pored Olimpijskog stadiona Asim Ferhatović Hase (od ulice Patriotske lige do ulice Alipašina).

Zabrana se neće odnositi na vozila učesnika i zvaničnika ceremonije otvaranja EYOF-a 2019. i svih ostalih vozila iz Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u BIH, te neometan prolaz vozila medicinskih službi.

U vremenu od 8 do 23 sata, doći će do zabrane zaustavljanja i parkiranja u ulici Betanija (od raskrsnice sa ulicom Alipašina do ulazne rampe za Pedijatrijsku kliniku KCUS).

U vremenu od 12 do 23 sati, dolazit će do povremene kratkotrajne zabrane saobraćaja u jednoj traci u ulici Alipašina (od raskrsnice sa ulicom Titova do raskrsnice sa ulicama Patritoske lige i Betanija).

Podsjećamo, EYOF će svečano biti otvoren večeras u 19 sati, a ovaj olimpijski festival će se do 15. februara održavati u Sarajevu i Istočnom Sarajevu.

Ne propustite