NIMALO PRISTOJAN KOMENTAR HRVATSKOG POLITIČARA: ''Delije drage, sada znate kakvo je more u februaru!''

Aktuelno
NIMALO PRISTOJAN KOMENTAR HRVATSKOG POLITIČARA: ''Delije drage, sada znate kakvo je more u februaru!''
.

Član skupštine grada Splita, Martin Pauk, ne vidi ništa sramno u napadu huligana na vaterpoliste Crvene zvezde na splitskoj rivi. Dok zvaničnici u hrvatskoj osuđuju prebijanje vaterpolista srpskog kluba, član stranke "Neovisni za Hrvatsku" smatra da huligani nisu uradili apsolutno ništa loše. Pauk je na skandalozan način prokomentarisao incident koji se kogodio na Rivi u Splitu.

Njegov stav prenosimo u cjelosti:

"U svjetlu današnjih događaja na splitskoj Rivi, dijelim jedno drugačije iskustvo, priču splitskih vaterpolista u Beogradu. Prijatelj s faksa, koji je igrao u više splitskih vaterpolo klubova, jednom je sa ekipom otišao na gostovanje u Beograd. Budući da su stigli ujutro imali su čitav dan za razgledaje grada i ručak prije večernje utakmice.

Naši vaterpolisti bili su svjesni situacije i učinili sve da izbjegnu bilo kakav konflikt ili provokaciju – u hotelu su ostavili trenerke s klupskim grbom, obukli se u civilnu odeću i mirno, bez provociranja prošetali gradom. Nakon razgledanja stiglo je vrijeme ručka, te su otišli u piceriju, nastojeći držati "low profile" i uklopiti se u okolinu. Bili su pristojni do te mjere da su se prilagodili domaćinu te su se prije samog ulaska u piceriju dogovorili da neće glasno pričati, a kad konobar dođe po narudžbinu - naručiće na srpskom jeziku, i to dvije mešane pice i četiri piva.

Nisu htjeli naručivati mesna jela i priloge jer bi tada svaki od njih trebalo puno pričati i postojala bi mogućnost da konobar i gosti iz naglaska skuže odakle su, te da tako upadnu u problem. Kad je konobar stigao, najstariji vaterpolista je samo kratko rekao: "Dve mešane pice i četiri piva". Konobar ga posluša, nasmijao se i vikne pizza-majstoru "Daj dve kombinovane za ustaše u ćošku". Naši vaterpolisti su preblijdili, nije im bilo svejedno. Nisu imali pojma kako je konobar iz samo jedne rečenice, i to izrečene na srpskom jeziku - uspio da shvati da su Hrvati. Kad se konobar vratio, donio je pice i četiri piva.

Najstariji vaterpolista mu reče da ne žele nikakve probleme te ga pristojno upita kako ih je uspio provaliti kad su došli u običnoj odjeći te naručili na srpskom. Konobar razvuče osmijeh od uha do uha, namigne i kaže im kako se u Srbiji ne kaže mešana, nego kombinovana pica. Uz to je još dodao, budući da su tako dobri gosti - da kuća časti pićem.

Jeste li primijetili razliku između hrvatskih vaterpolista koji dođu u Beograd, obuku civilnu odjeću bez ikakvih navijačkih obilježja te uz to još narudžbinu kažu na jeziku domaćina kako bi se uklopili, a sa druge strane ponašanje srpskih vaterpolista koji se šepure splitskom Rivom u dresovima Crvene Zvezde sa stavom "vidi nas koliki smo, ne može nam niko ništa"? E pa "Delije" drage, siguran sam da biste, da ste u miru prošetali Rivom u subotu u podne, negdje kod fontane stali, napravili selfi i stavili ga na instagram te se kur*ili svojim jaranima u Beogradu i ponosno im pričali kako ste prošetali centrom Splita u dresovima Zvezde, a da vam niko nije ništa mogao jer ste "moćni", "ogromni", "snažni". Sada im bre pričajte kakvo je more u februaru."

 

 

Podsetimo, vaterpolisti Zvezde su u nedelju napadnuti od strane huligana na splitskoj rivi pred meč koji je trebalo da odigraju sa Mornarom. 

Ne propustite