Ovih ŠEST REČENICA muškarci i žene ČUJU POTPUNO RAZLIČITO!

Ljubav
Ovih ŠEST REČENICA muškarci i žene ČUJU POTPUNO RAZLIČITO!
.

Neki nesporazumi u muško-ženskim odnosima izbijaju samo zato što se određene reči različito shvataju u muškom i u ženskom svijetu. Sajt Bright Side je izdvojio 6 fraza koje vjerovatno neće isto značiti zavisno od pola. Da li se radi o pravilima, greškama ili smo samo različiti?

Hajde da razgovaramo

Za njega:

Muškarci ovakve rečenice čuju kao problem koji treba da se riješi. Dakle, ako čuju ovu frazu to znači da je nešto pošlo naopako.

Za nju:

Za žene je komunikacija sredstvo vezivanja sa partnerom. Dakle, predlog za razgovor ne mora imati svrhu, ali bi je odbijanje uznemirilo.

1188759-muskarci-zene-ls

Ti mene ne slušaš

Za njega:

Muškarci bolje sagledavaju informaciju ako razmišljaju o tome, često izgledaju nezainteresovani zbog toga, ali u stvari pažljivo slušaju.

Za nju:

Žene obično izražavaju zabrinutost gestovima ili uzdasima, primajući lično razgovor. Muškarci često ne mogu da razumeju takvo ponašanje.

muskarci-zene-810x497

Hajde da to uradimo zajedno

Za njega:

Muškarci ne vole da dijele svoje pobede, žele pohvale samo za sebe i zbog toga nisu dobri u timskom radu. Mada, oni se neće složiti sa ovim.

Za nju:

Naučnici kažu da hormon oksitocin čini žene društvenijim bićima od muškaraca. Važno je da sve što rade, rade zajedno jer na taj način dokazuju sebi da nisu same.

muskarci-i-zene

Pusti me da ćutim

Za njega:

Kada su u pitanju komplikacije, muškarci retko govore o problemima. Uobičajeno, njima je potrebno da ćute kako bi prevazišli stres ili razmišljali o problemu.

Za nju:

Postoji šala o ženi koja misli da je njeno ćutanje kazna za njenog muža. I to je tačno. Žene često pokušavaju da manipulišu muškarcima svojim ćutanjem, dok muškarci jednostavno ne razumeju takvo ponašanje.

Raspravićemo kasnije

Za njega:

"Kasnije" za muškarce predstavlja neutralnu reč, jer njihove misli mogu da budu okupirane i nečim drugim.

Za nju:

Žene su poput multipraktika i nije im strano da rade više stvari u isto vreme. Zbog toga, predlog da se diskusija ostavi za kasnije, za žene može izgledati kao uvreda.

U redu

Za njega:

Muškarci nisu toliko emotivni kao žene, a to se najčešće ogleda u njihovom govoru. U svom svakodnevnom rečniku koriste mnogo manje epiteta, za njih su sasvim normalne riječi poput “u redu”, “dobro” ili “OK”.

Za nju:

Žena izgovori oko 20.000 reči dnevno, što je 1,5 puta više od muškarca. Kako bi svaku emociju iskazale živopisno, dame koriste riječi poput "izvanredno", "divno" i slično tome, dok se "dobro" može smatrati grubim.

Ne propustite