Sa 17 godina je imala ČAK 171 kilogram! Svi su joj se smijali, A KADA VIDE KAKO DANAS IZGLEDA, ostanu bez teksta!(FOTO)

Zanimljivosti
Sa 17 godina je imala ČAK 171 kilogram! Svi su joj se smijali, A KADA VIDE KAKO DANAS IZGLEDA, ostanu bez teksta!(FOTO)
.

Ališa Mekner (21) iz Kanade dokazala je da se dijeta i samokontrola isplate. Uspela je da skine nešto više od 82 kilograma. Zato je morala potpuno da promijeni navike i izbaci posjete restoranima brze hrane - a svojevremeno je samo za jedan ručak obilazila i po pet različitih restorana brze hrane.

 Dok prosječna žena unese dvije hiljade kalorija na dan, ona je samo u jednom obroku unosila duplo. Svojevremeno je zbog preterivanja u hrani nosila i XXXXL odeću, zbog čega je i u školi često bila predmet komentarisanja.

Kad je shvatila da su joj ostale samo dvije opcije, promijeniti se ili nastaviti po starom i okončati život, odlučila je da uzme stvari u svoje ruke, upisala se u lokalnu teretanu i prestala da jede brzu hranu.

alysha-hope-mcnair-1-830x0

Cijeli proces skidanja kilograma je objavljivala na društvenim mrežama gdje je imala podršku brojnih prijatelja i pratilaca od kojih veliki broj isto ima problem s viškom kilograma.
Ališa nije prestala da vježba, a s tom praksom je nastavila i nakon što je prošle godine izgubila kilograme da bi postala kvalifikovani fitnes trener.

- Bila sam zavisna od restorana brze hrane, otišla bih u pet različitih samo da dobijem jedno jelo po želji - ispričala je i dodala da je i kao tinejdžerka imala problema s kilogramima, zbog čega je stalno bila na dijetama, ali u nijednoj nije mogla da istraje.

Shvatila je koliko joj je promjena potrebna tek kad se jedan dan, kako sama kaže, skoro ugušila gaziranim pićem. Tada je imala 17 godina i 171 kilogram, najviše što je imala ikad u životu.

Ne propustite