Ovo su nametnuti uobičajeni ciljevi koje u vezi TREBA DA IZBJEGAVATE, a evo ZBOG ČEGA!

Ljubav
Ovo su nametnuti uobičajeni ciljevi koje u vezi TREBA DA IZBJEGAVATE, a evo ZBOG ČEGA!
.

Kada na internetu pronađete razne savjete o uspješnim vezama, teško je svoju ne uporediti sa drugima. Problem nastaje kada iz svega toga proizađu neki ne baš realni, a ni upotrebljivi ciljevi, koji vam mogu donijeti više štete nego koristi, prenosi cdm. Baš kao što se svaka osoba na planeti razlikuje od ostalih, tako je i svaka veza između dva partnera priča za sebe. Zbog toga, ne treba se ugledati na druge i zamišljati kako vaša veza treba da izgleda, nego se posvetiti onome što će vam zaista biti korisno. Ovo su neki od savjeta i ciljeva koje treba ignorisati.

Bez svađe

Niko ne voli da se svađa sa partnerom i naravno da treba raditi na tome da do takvih situacija ne dolazi, ali to ne znači da ne smijete da imate različita mišljenja. Ukoliko nikada ne dođe do civilizovane rasprave i razmjene mišljenja, to može značiti da bar jedno od vas nešto krije i potiskuje. Postoji zdravi način da se razmirice riješe i nije smak svijeta ako se oko nečega ne složite.

Uvijek zajedno

Možda će vam se na početku veze učiniti kao dobra ideja da stalno budete sa partnerom, ali to i nije toliko zdravo koliko mislite. Naravno da treba da postoji kvalitetno zajedničko vrijeme, ali isto tako svako treba da ima vrijeme i prostor za sebe. Vi ste dve osobe sa sopstvenim potrebama i ne morate konstantno biti zajedno.

par-ljubav-veze

Sve je lako

Bez obzira na to u kom ste stadijumu veze, na njoj je uvijek potrebno raditi. To znači da ništa nije bajkovito kao na filmu i samoodrživo. Oba partnera sa mogu osjećati zadovoljno i ispunjeno, ali je za to neophodno uložiti dosta truda, a ne očekivati da će doći samo od sebe.

Mijenjanje partnera

Nikada nije dobra ideja da nekoga pokušate da promijenite i načinite „boljim“. U zdravoj vezi, partneri ne žele da „poprave“ jedno drugo, već da zajedno rade na tome da budu bolje osobe. Rast i razvoj je jedno, a neprihvatanje nečijih fundamentalnih karakteristika i osobina nešto sasvim drugo. Ispunjavanje svih potreba je u redu i normalno da se partneru treba posvetiti, ali nikako ne smijete zaboraviti da vam on nije sve u životu. To što neće ispuniti sve vaše emotivne potrebe je očekivano, ali tu su i vaša porodica i prijatelji. Partner vam može ostati glavni prioritet i ako ostavite dovoljno vremena za druge.

Ne propustite