IDEALNA RJEŠENJA: Uz ovih 10 načina lakše ćete PREBOLJETI Valentinovo ukoliko ste samci!

Ljubav
IDEALNA RJEŠENJA: Uz ovih 10 načina lakše ćete PREBOLJETI Valentinovo ukoliko ste samci!
.

Valentinovo, Dan ljubavi jedan je od najljepših praznika jer slavi ljubav. Upravo tog dana ljubavni partneri pokušavaju sitnicama obradovati ljubav svog života. No, ukoliko ste nedavno raskinuli vezu možda ćete za ovaj praznik biti tužni.

Dok svi izgledaju sretno u paru i vi morate nahraniti slomljeno srce, a mi smo prikupili nekoliko načina da Valentinovo učinite što ljepšim iako ste sami.

Radite stvari koje volite

Za početak, zašto za Valentinovo ne bi voljeli sebe. Masaža, frizura ili brijanje u vašem omiljenom kozmetičkom salonu je način da si tu ljubav i dokažete. Učinite nešto za sebe. Radite sve što vas čini da se osjećate dobro. 

"U svoj kalendar napravite spisak šta sve trebate uraditi da se osjećate sretno i opušteno. Kada se posvetite sebi, poštujući svoje potrebe osjećat ćete se mnogo bolje nego da sjedite, tugujete i žalite za voljenom osobom", rekla je terapeutkinja Damona Hoffman.

e-cestitke-valentinovo-02

Kupite si poklon

Sigurno da vam je potrebno čišćenje ormara nakon svih gluposti koje vam je bivši poklonio. Kupite sebi nešto što zaista želite. Džemper od kašmira, so za kupanje ili gumice za kosu. 

Dozvolite sebi da budete tužni

Iako smo stava da ne trebate patiti, pretpostavljamo da ćete zbog situacije u kojoj se nalazite sigurno biti bar malo tužni. Istraživanja pokazuju da ukoliko smo svjesni svojih emocija, pogotovo bolnih da ih je lakše obuzdati. Trebate znati da je razum uvijek jači od emocija i da ćete na kraju pobijediti. 

Pogledajte naučni dokumentarac o ljubavi

Umjesto što ćete za Valentinovo misliti kako je sve izgubljeno, bolje je da pogledate neki dokumentarac o ljubavi.

Izađite s prijateljima

Dan ljubavi je zaista dan ljubavi. Dakle, i prijatelji su naše voljene osobe. Ne zaboravite na njih. Zato se deprimirati i dane provoditi misleći na bivšeg kada možete svoje prijatelje pozvati na večeru, kino ili u izlazak gdje se možete stopostotno opustiti. Neki ljudi su najnezaboravnije Valentinovo proveli upravo u društvu prijatelja. 

Gladajte filmove s omiljenim glumcima

Sada je pravo vrijeme da pogledate sve filmove u kojima glume glumci u koje ste godinama bili zaljubljeni. Zbog toga odvojite vaše vrijeme za Johnnyja Deppa, Brada Pitta ili pak Jasona Momou. 

Volontirajte

Za Valetinovo možete svoju tugu pretočiti u dobra djela. Kako su istraživanja pokazala volontiranje može potaknuti sreću, smanjiti depresiju i pomoći vam da živite duže.

Promijenite svoj izgled

Nova frizura množe učiniti čuda nakon raskida. Isti efekat je i kada obnovite stvari u svom ormaru. Krenite u svoj salon i zamolite frizera za novi izgled i nikako nemojte zahtijevati nešto previše ekstremno kako se kasnije ne biste pokajali. 

Isključite telefon

Postoji mnogo prednosti ukoliko se odvojite od telefona na neko vrijeme. Bolje ćete spavati jer vam u toku noći neće stalno dolaziti notifikacije. Bit ćete mirniji i usredotočeniji tokom dana. Istraživanja pokazuju da će vam odvajanje od tehnologije tokom vikenada pomoći da se usredotočite na posao tokom sedmice. Za Valentinovo postoji još bolji razlog da skrijete svoj telefon: nećete biti podvrgnuti svim fotografijama sretnih parova na Instagramu i Facebooku.

Učinite nešto što vaš bivši partner mrzi

Podsjetite sebe da ste sada slobodni učiniti šta god hoćete. Vaš bivši partner sigurno nije volio baš sve stvari koje radite. Sigurno ga je nerviralo vaše zanimanje za astrologiju, horoskop, te za ljubavne romane. Otiđite u kupovinu i kupite si baš jedan. Čitajte, bavite se astrologijom, baš sve što vam padne na pamet a vaš partner to nije volio.

Ne propustite