ŽENE, od OVOG se UMIRE: Kristina je jedva preživjela!

Aktuelno
ŽENE, od OVOG  se UMIRE: Kristina je jedva preživjela!
.

Kristina Markis bila je sigurna da ima gripu. Ova vizažistica imala je sve simptome teške viroze uključujući nesnošljivu glavobolju, a da ima gripu, potvrdili su joj i liječnici koji su je vratili kući na oporavak.

Međutim, počelo je žestoko povraćanje i bljedilo, a Kristina je nakon tri dana bila na rubu života. Nakon što ju je majka vratila u bolnicu, zabrinuti liječnici su joj dali četiri vrste antibiotika a zbog dehidracije odmah je stavljena na infuziju.

Osim toga, liječnici su primjetili oteklinu na preponi kojoj nisu znali uzrok, a stanje je bivalo sve gore. Oteklina na nozi se počela širiti, vitalni znakovi su slabili i hitno je prebačena na intezivnu njegu.

thinkstockphotos-479427060

“Sjećam se da su hirurzi trčali oko mene govoreći da u roku od 45 minuta moram odlučiti hoću li na operaciju ili ne. Bila sam toliko zbunjena. Nisam znala što bih rekla ni zašto mi je uopće potrebna operacija. Onda sam saznala da se mora hitno reagirati jer postoji opasnost od amputacije noge”, priča Kristina.

Kada se probudila nakon operacije, doktori su rekli da joj se osip na nozi inficirao i da je pala u toksični šok. Prisećajući se svega što je tih dana koristila, s doktorima je došla do zaključka kako su glavni krivac za njeno stanje bili organski tamponi koje je tek počela koristiti.

“Bili su jako suhi. Kada sam ih izvlačila, vjerojatno sam oštetila vaginalni zid i otvorila put bakterijama”, objašnjava. Nakon dva tjedna u bolnici, Kristina je puštena kući, ali se oporavljala još tri mjeseca. Tampone više ne koristi, već se prebacila na znatno sigurnije higijenske uloške, a to savjetuje i ostalim ženama.

Ne propustite