OTKRILA SVOJ NAJVEĆI STRAH:''U vezi sam sa dosta mlađim muškarcem, super je sve, ali MUČI ME OVA STVAR!''

Aktuelno
OTKRILA SVOJ NAJVEĆI STRAH:''U vezi sam sa dosta mlađim muškarcem, super je sve, ali MUČI ME OVA STVAR!''
.

Jedna žena u vezi sa mnogo mlađim muškarcem od nje. Odlučila je da podijeli svoje sumnje i strahove kada je u pitanju njena veza. Njenu ispovijest prenosimo u cjelosti:
 

''Moja situacija je prilično smiješna. Ne mogu reći da je problem, ali bi možda mogao biti. Pišem Vam zato što sam neki dan naletjela na svog dugodišnjeg prijatelja i kada sam ga upitala šta imao novo, rekao je da je upravo spriječio svoj drugi razvod. Znam da je čovjek već odavno razveden, pa sam u čudu gledala. Nasmijao se i rekao da je prekinuo dugogodišnju vezu. I baš u ovoj priči, našla sam svoju, možda, buduću. Moj prijatelj bio je s djevojkom koja je 15 godina mlađa od njega, a ja imam 45 hronoloških godina, ali realnih 30 i dečka od 28. Super se slažemo, u vezi smo tri godine, a imam sina od 25 i njih dvojica su super. Kad smo kod mene, a često smo tu, njih dvojica igraju šah. Kad sam na poslovnom putu, njih dvojica izlaze zajedno. Malo jeste smiješno, ali svi uživamo i baš nam je lijepo. Otkako sam susrela ovog prijatelja, ne mogu, a da ne mislim na budućnost i da se pitam šta će biti, ako bude?''

severina-insta-08122018

Starije žene su često zanimljivije mlađim muškarcima, jer imaju samopouzdanja i seksualnog iskustva mnogo više nego što to imaju mlađe žene. Upravo, takve veze znaju biti izuzetno strastvene. Veza je u početku zanimljiva, uzbudljiva, nesvakidašnja. Također, strarije žene, zbog samopouzdanja koje imaju, vrlo su privlačne, a umiju na drugačiji način da ponude ljubav.

Razloga, kada biramo mlađe partnere ili partnerice, ima mnogo, a najčešće ljudi, koji su u krizi srednjih godina, traže mnogo mlađe partnere. Jedni su za ovakve veze, jedni su protiv, ali istraživanja kažu da velika razlika u godinama nije dobra, ako je na duže staze. Ako imate mlađeg partnera pored sebe, to može da znači da treba da promijenite svoje ponašanje i da budete u skladu s godinama svoga partnera. S vremenom postajete ono što niste i udaljavate se od sebe. S druge strane, ne zaboravite na činjenicu da ćete stariti zajedno. Kad Vi bude u penziji, on će biti u najboljim godinama i vaša interesovanja će se potpuno razlikovati. A nisam baš posve sigurna da će mu tada biti zanimljiv Vaš sin.

Kada je seksualni život u pitanju, tu postoje razlike u odnosu na to ko je stariji u vezi. Muškarci imaju najveći seksualni potencijal između dvadesete i tridesete godine, dok žene tek u četrdesetima dostižu takvo uživanje.

Veoma važno pitanje je i pitanje djece. Stariji partner ili partnerica nerijetko imaju djecu i ne žele „po stare dane“ ponovo ulaziti u takve uloge. Razmislite o tome, šta ćete kada on bude htio vlastito dijete? Rodit ćete još jednog sina?

Dakle, ima mnogo više razloga koji se protive ovakvim vezama. Ali, veza s velikom razlikom u godinama, baš kao i ona u kojoj godine nisu problem, zahtijeva mnogo truda i rada. U partnerskom odnosu bitnu ulogu igra kompromis čiji konačni cilj treba biti usaglašavanje želja i interesovanja oba partnera. Stručnjaci kažu da je za opstanak veze, a kada su godine u pitanju, najbolja razlika od 0 do 3 godine, bez obzira na to ko je mlađi, a ko stariji. Ipak, ako su oba partnera samosvjesna, ako imaju zrelog samopoštovanja i samopouzdanja, ako su spremni doživotno raditi na sebi, ako drže do svog inegriteta i ravnopravnog odnosa u kojem je interes dobitak, a ne nadmetanje, onda ne samo godine, nego ni cijela Planeta ne može prkositi njihovoj uspješnoj vezi.

 

Ne propustite