Norveška slomila Njemačku, za zlato sa Danskom

Sport
Norveška slomila Njemačku, za zlato sa Danskom
Norveška je u drugoj utakmici polufinala Svjetskog rukometnog prvenstva savladala Njemačku rezultatom 31:25.

Norveška je u drugoj utakmici polufinala Svjetskog rukometnog prvenstva savladala Njemačku rezultatom 31:25.

Prvih 10 minuta utakmice donijelo nam je sve ono što smo znali da će se dogoditi u najavi utakmica – čvrstu i agresivnu igru Njemačke te nevjerovatnu brzinu i preciznost Norveške- Domaćini su bolje otvorili utakmicu, poveli s 3:1, ali nakon toga su Norvežani uspostavili svoju igru.

Usporili su njemački napad, zatvorili dobro protivnički vanjski šut, a kada bi došli do lopte samo bi se sjurili prema njemačkom golu. Već u 9. minuti su poveli, a kada bi im Nijemci zaustavili kontru, ukazao bi se Magnus Rod koji je vanjskim šutevima i dobrim ulascima uspješno probijao njemačku obranu.

Njemačka nije uspjela obranom doći do pozitivnog rezultata jer su u prvih 25 minuta imali 5 isključenja, a te situacije su Skandinavci znali iskoristiti. U 20. minuti su poveli s 9:7, a kada su došli do ta dva pogotka razlike, znalački su kontrolirali tu prednost. U posljednjih 10 minuta prvog dijela obje su momčadi imale po dva igrača manje, ali se ništa značajno nije promijenilo pa je Norveška na poluvrijeme otišla s prednošću 14:12.

Pokušala je Njemačka početkom drugog poluvremena silinom doći do preokreta, ali nije uspjela. Norveška je nastavila sa svojom igrom te održavala prednost. U tome im je pomogla činjenica da niti jedan golman s obje strane nije imao svoj dan pa nikakve njihove 'lude' serije nisu mogle donijeti preokret.

No, bez obzira što ni njihovi vratari nisu imali svoj dan, Norvežani su igrali bolju pozicijsku obranu te u napadu koristili protivničke greške. Došli su nakon 10-ak minuta igre u drugom dijelu i do pet pogodaka prednosti, ali Fabijan Bohm je svojim sjajnim šutevima držao Njemačku u nekakvom prihvatljivom zaostatku.

Norveška je znala odgovoriti na sve izazove, a Rod je u 53. doveo svoju momčad do velikih 26:22. U tri sljedeće minute Torbjorn Bergerud je imao sjajnu obranu, a Kristian Bjornsen je postigao lijep gol za 27:23 četiri minute prije kraja i izgledalo je da je sve gotovo.

No, Bohm i Fabian Wiede su postigli dva brza gola. Tri minute prije kraja ušla je Norveška s 27:25, a onda se dogodio ključni trenutak utakmice – prijetio je Norvežanima pasivni napad, ali Sander Sagosen je nekako uspio pronaći rupu u obrani Njemačke te postigao gol za 28:25. Nakon toga je sve bilo gotovo, a na kraju je utakmica završila rezultatom 31:25.

Magnus Rod je sa 7 golova bio najbolji strijelac Norveške, Sander Sagosen i Bjarte Myrhol su dodali po 6, a Magnus Jondal 4. Uwe Gensheimer je za Njemačku postigao 7 golova, Favian Bohm 6, a Fabian Wiede.

Norveška će igrati u finalu Svjetskog prvenstva protiv Danske s početkom u 17:30.

Ne propustite