BUDITE PAŽLJIVI: Razmišljate li o greškama koje činite prilikom nanošenja losiona za tijelo?

Praktična žena
BUDITE PAŽLJIVI: Razmišljate li o greškama koje činite prilikom nanošenja losiona za tijelo?
.

Potreba za intenzivnom njegom kože najviše je naglašena tijekom zime. Zima je godišnje doba kada je koži potrebna dodatna njega, zaštita i hidratacija. Priznajemo, kada je riječ o ritualu svakodnevnog njegovanja tijela, mlijekom ili losionom, znamo biti lijeni.

Međutim, u ovo hladno zimsko doba, koža postaje suša pa češće posežemo za hidratantnim preparatima kako bismo utažili njezinu žeđ. Ipak, čini se da pritom, nehotično, prilično griješimo.

Dr. Pauline M. Clerkin, britanska dermatologinja, za istraživački projekt Straight Up Skincare Project E-45, otkriva najčešću grešku koju većina nas čini pri hidratiziranju tijela.
Važan je smjer nanošenja losiona za tijelo

Ako ste poput nas, vjerojatno ne razmišljate o tehnici nanošenja losiona već, u brzini, razmazujete preparat posvuda, u pravcu od stopala prema gore. Stanite odmah sada! Britanska dermatologinja upozorava da to nije najbolji način, posebno ako vas muče urasle dlačice i nadraženost kože.

Dr. Clerkin savjetuje da losion uvijek mažemo u smjeru prema dolje, odnosno u smjeru rasta dlačica te da se potrudimo ne utrljavati ga dolje-gore jer se time stvara trenje u folikulama dlačica i toplina. Trenje, pojašnjava dermatologinja, može začepiti folikule te uzrokovati folikulitis (upalu korijena dlake), kao i iritaciju kože.
Koliki sloj losiona za tijelo nanijeti na kožu?

Još jedan propust koji činimo prilikom korištenja hidratantnog proizvoda je da ga ne koristimo u dovoljno debelom sloju. Zvuči poznato?

5c2df578-c540-49e0-a9b6-30010a0a0a67-naslovnica-1-690x480


Pravila njege kože za svakog člana obitelji

Kod novorođenčadi i male djece koža je iznimno osjetljiva, kod mladih sklona aknama, a kod odraslih žena i muškaraca može biti svakojaka, no sigurno je da će se kad-tad naborati.

Dermatologinja preporučuje da tijekom zimskog perioda kožu tijela njegujemo emolijentnim losionom dva puta dnevno, idealno nakon tuširanja (mlakom, ne vrućom vodom!) – dok je koža još vlažna, kako bi preparat stvorio masni sloj koji će „zaključati“ vlagu, ne dopuštajući joj da trenutno ishlapi iz kože.

Konačno - da ne biste sav trud bacili u vodu - pričekajte da se losion u potpunosti upije u kožu, prije nego se krenete oblačiti.

 

Ne propustite