TVRDE NAUČNICI: Ukoliko radite ove stvari, vjerovali ili ne, VI STE NA DIJETI!

Porodica i zdravlje
TVRDE NAUČNICI: Ukoliko radite ove stvari, vjerovali ili ne, VI STE NA DIJETI!
.

Iako se ponekad osjećate kao da ste se totalno zapustili, zapitajte se da li je to stvarno tako. Pazite li šta jedete, brojite li kalorije? Odgovor je DA? Željeli vi to priznati ili ne, na dijeti ste.

Barem ako je vjerovati portalu Fit Bottomed Girls koji je izdvojio sve znakove koji upućuju na to da ste na dijeti čak i onda kada to ne shvaćate:

Imate dobre i loše dane

Ne, ne mislimo na vaše trenutno raspoloženje nego na one dane kada se hranite isključivo zdravo, kao i dane kada posegnete za brzom hranom pa vas onda proganja grižnja savjest. Ako niste na dijeti takvih dana jednostavno nema i ne razmišljate previše o hranjivosti namirnica koje jedete.

Svakodnevno se vagate

Ovo je još jedan tajni znak da ne možete odoljeti dijetama, ali i da brojke utječu na vaše raspoloženje i samopouzdanje.

Brojite kalorije svaki put kad jedete

Ako se vaša prehrana bazira na tome jeste li unijeli tačno određeni broj kalorija, onda je jasno kao dan da ste na dijeti.

873x400

Ne jedete kad ste gladni

Nego onda kada to određeni "propisi" nalažu. Točno određeno vrijeme i točno određena količina hrane. Ako planirate jesti tešku hranu, ne jedete prije toga Ignorirate glad jer kao "radite mjesta" za konkretno jelo koje slijedi? Na dijeti ste.

Ne poštujete vlastite želje

Jede vam se čokolada ali je ipak ne pojedete? I to je vaš obrazac ponašanja kad god je u pitanju žudnja za bilo kakvom vrstom hrane? Opet, na dijeti ste.

Potreban vam je plan prehrane kako biste ostali na pravom putuZdrav način života trebao bi doći spontano bez ikakvog planiranja ili vršenja pritiska na same sebe. Ako ne možete živjeti zdravo bez rigoroznog plana prehrane onda je to dijeta koju ne zovete pravim imenom.

61242087-prehrana-dijeta-tanjur-mrsavljenje-770x470

 

Ne propustite