MAJCI TROJE DECE ZARIO NOŽ OD 12 CENTIMETARA U GRUDI: Pokucao je na vrata i rekao: "Policija", ali ona je znala da je DOŠAO DA JE UBIJE!

Aktuelno
MAJCI TROJE DECE ZARIO NOŽ OD 12 CENTIMETARA U GRUDI: Pokucao je na vrata i rekao: "Policija", ali ona je znala da je DOŠAO DA JE UBIJE!
.

Na suđenju za monstruozno ubistvo Jelene Grbić iz Kosjerića otkriveno je da je ubica kobne noći pokucao na njena vrata predstavljajući se kao policajac!

Monstruozan zločin koji se dogodio u noći između 6. i 7. maja prošle godine ne prestaje da šokira javnost. Ivan Radovanović (36) svjedočio je u ponedeljak pred sudom o svirepom ubistvu koje je počinio i to pred troje Jelenine djece.

Radovanović je optužen da je kobne noći, pod dejstvom alkohola, došao pred kuću u kojoj je Jelena, njegova bivša vanbračna partnerka, živela sa trojicom sinova. Kako je otkriveno na suđenju Radovanović je kucao na vrata i lažno se predstavljao kao policajac. Međutim, nesretna Jelena prepoznala je njegov glas i nije htjela da mu otvori.

1

Kako su ispričali njeni sinovi, Ivan je tada pobjesnio i provalio je u kuću. Fizički je nasrnuo ja nju, lupao joj šamare i udarao je pesnicama, a potom je dohvatio nož! Kuhinjskim nožem ubo ju je u grudi i u vrat.

Jeleni je nanio smrtnosne povrede pred njeno troje djece, od kojih je jedno dobila u vanbračnoj zajednici sa njim.

Nakon zločina, monstrum je pobjegao u komšiluk i u garaži se krio sve do sutradan popodne kada je i uhapšen.

Ubica, koji je dva puta osuđivan zbog nasilja nad Jelenom, s tim što je prvu devetomjesečnu kaznu izdržao, a na drugu u trajanju od godinu dana trebalo je da se javi tri dana prije nego što je počinio zločin, rekao je da se sjeća da je provalio u Jeleninu kuću, ali ne i "kritičnih detalja".

2

- Tek sutradan kada sam se probudio na nekom tavanu i kada sam video da sam krvav i da imam nož, shvatio sam šta sam uradio - rekao je Radovanović.

Rekao je i da je prije ubistva bio na slavi kod prijatelja i da je tamo popio između 10 i 15 piva i da je za to vrijeme nekoliko puta kontaktirao sa Jelenom.

Jelenin najstariji sin Dejan, takođe, je svjedočio pred sudom, ali je tražio da dok on govori ubica ne bude tu.

- Darko (14) i ja smo bili u jednoj sobi, a majka i Davor (4) u drugoj. Čuo sam da je s nekim pričala telefonom, ali ne i s kim i o čemu - rekao je on.

Kada je vidio da mu je monstrum izbo majku, Dejan je otrčao do Doma zdravlja koji se nalazi u blizini da pozove pomoć.

3

- Kada sam krenuo majka je ležala na podu, a kada sam se vratio bila je u mom krevetu.

O stepenu alkoholisani Ivana radovanovića nije mogao da se izjasni ni dr Đorđe Alimpijević, vještak sudske medicine. On je govorio o povredama koje su bile uzrok Jelenine smrti.

- Intenzitet zamaha nožem, prilikom kog je Jelena ubdena u grudi, bio je toliko jak da je sječivo dugo 12,5 centimetara, celom svojom dužinom ušlo u Jelenino tijelo - rekao je on.

I ubod u vrat, rekao je, nastao je snažnim dejstvom, jer je rana bila duboka 10,5 centimetara.

(Novi.ba/Blic.rs)

Ne propustite