SVI SU IGNORISALI TRAGOVE KRVI U ZORANOVOM MERCEDESU, SAD JE SVE GOTOVO: Evo šta se zaista desilo JELENI!

Aktuelno
SVI SU IGNORISALI TRAGOVE KRVI U ZORANOVOM MERCEDESU, SAD JE SVE GOTOVO: Evo šta se zaista desilo JELENI!
.

Minimalno pet koraka moraće u narednom periodu da načini tužilac koji je preuzeo slučaj ubistva pjevačice Jelene Krsmanović.

Novi tužilac u slučaju Marjanovića imaće težak zadatak - da ispravi greške nastale u prethodnoj istrazi, a na koje je ukazao Apelacioni sud, vraćajući optužnicu protiv Zorana Marjanovića na dopunu.

jelana-marjanovic-foto-privatna-arhiva-4-1000x0

Apelacioni sud ukazao je tada na to da nova istraga protiv Marjanovića mora da odgovori na pet ključnih stvari koje će ukazati i odgovoriti na nejasnoće koje je prethodna optužnica imala. S tim u vezi, novi tužilac imaće pune ruke posla: da utvrdi detalje vezane za vještačenje mobilnih telefona Marjanovića i svih na nasipu, ali i DNK tragove sa rana na rukama Marjanovića...

KAMERE

Kako stoji u odluci Apelacionog suda, a u šta je "Blic" imao uvid, potrebno je da se izvrši prostorno-vremensko vještačenje svih snimaka sigurnosnih kamera koje se nalaze na kući na Putu za Crvenku - odnosno svih kadrova koji gledaju na nasip.

jelena-marjanovic-2

"To vještačiti sa posebnim ukazivanjem na to da u spisima predmeta postoji slika monitora koja u donjem dijelu ekrana po sredini pokazuje u kom pravcu gleda kamera, a sa koje nije vještačen video-zapis, a što je u daljem toku postupka neophodno obaviti", stoji u odluci suda.

DNK

Biološkom fakultetu u Beogradu dostavljen je bris DNK uzet sa desne ruke s ogrebotine Zorana Marjanovića odmah po pronalasku pjevačicinog tijela.
"Navedeni materijal nije otvaran ni vještačen. U tom smislu je neophodno da se obavi DNK vještačenje radi utvrđivanja da li se u DNK materijalu s ogrebotine uočava prisustvo materijala Jelene", stoji u nalogu za dopunu optužnice.

1119407-jelena-marjanovic-zoran-marjanovic-pevacica-ubijena-ls-s

KRV

Iz nalaza koji je dostavljen u optužnici Biološkog fakulteta u Beogradu utvrđeno je da DNK materijal izolovan sa zadnjeg sjedišta "mercedesa" pripada Jeleni, a po svom intenzitetu odgovara jačem tragu krvi.

"Međutim, u fazi istrage nije obavljeno vještačenje navedenog traga, odnosno nije navedeno na koji način je on mogao nastati i koja je njegova starost, o čemu se veštaci odgovarajuće struke nisu izjašnjavali", zaključuju u Apelacionom sudu.

Apelacioni sud u obrazloženju navodi da je neophodno da se u daljem toku postupka obavi dopunsko vještačenje telefona Zorana Marjanovića i objasni na koji način se može dokazati da li je zaista isključio telefon po dolasku na nasip.

"U tom vještačenju bi se veštak izjasnio na koji način mreža detektuje isključenje telefona, odnosno da se na jasan način utvrdi na bazi čega je utvrđeno da je okrivljeni svesno isključio telefon", kaže Apelacioni sud.

1277857-jelena-marjanovic-forenzicari-foto-kurir-facebook-ls

Apelacioni sud naložio je da je neophodno putem vještaka iz oblasti telekomunikacije obaviti prostorno i vremensko vještačenje kretanja mobilnog telefona svjedoka Milana R., koji se u trenutku ubistva pevačice nalazio u blizini nasipa i koji je u svom iskazu naveo da je tog dana nosio mobilni telefon sa sobom.

Podsjećanja radi, pevačica Jelena Krsmanović ubijena je 2. aprila 2016. godine na nasipu u Crvenki. Od tog trenutka gotovo već tri godine krenula je istraga koja još uvijek nije rezultirala kaznom.

(Blic.rs)

Ne propustite