KO JE DEDA IZ ZAGREBA (82) KOJI JE ODBRUSIO SVIM PENZIONERIMA? Evo zašto NIKAD NIJE BOLESTAN (VIDEO)

Zdrav život
KO JE DEDA IZ ZAGREBA (82) KOJI JE ODBRUSIO SVIM PENZIONERIMA? Evo zašto NIKAD NIJE BOLESTAN (VIDEO)
.

Hrvatski penzioner Taljat Selmani, koga zovu Toni, prošlog vikenda nasmijao je sve svojom opaskom kako penzioneri ne vježbaju dovoljno, otkrio je za medije ko je on, čime se bavio i kako je uspio da u 82. godini bude potpuno zdrav.

1

On je u Zagreb došao 1960. godine nakon što se vratio iz vojske. Njega su novinari u centru Zagreba zaustavili i pitali da li se plaši gripa, zbog epidemije koja je trenutno u Hrvatskoj.

- Ne postoji grip, zlato moje, 82 godine, nikad bolestan, nikad kod doktora. To zapamtite svi. Sramota, penzioneri su uništili zdravstvo. Boli me ruka, boli me noga, sve me boli... Vježbaj, pi*** ti materina - poručio je vitalni 82-godišnjak, koji je poslije ovog snimka postao popularan na Balkanu.

On je sada za hrvatski RTL dao izjavu i otkrio da se penzioneri ne ljute na njega.

- Presretni su kad me sretnu svi. Kažu "dobro ste rekli". A Zašto? Imate doktore i profesore, svi se daju dok su zdravi. Svima si pomogao dok si zdrav i radio, čim dođeš u penziju trebaš se posvetiti sebi, a oni su svi većinom lijeni za sebe - tvrdi Selmani.

Kaže kako nikad nije bio bolestan i smatra da bolest ne postoji.

- Um liječi i uništi sve. Po jutru se dan poznaje. Dok ležiš staviš ruke iza leđa, dva jastuka pod noge da ti one budu ravne. Tijelo vježbate sa duhom - objašnjava Selmani i dodaje kako sve vježbe osmišljava sam.

Gospodin Selmani objašnjava kako se pere hladnom vodom, a smatra i da bi, bez obzira na vrijeme, svi trebalo da provode vreme napolju. Kretanje i vežbanje, za njega je najvažnije, a bilo bi dobro ako ste u penziji, tvrdi, vježbati tri sata nedjeljno. Sve što je potrebno da mu krv proključa, ali napominje kako nije dovoljno samo fizički vježbati. Važna je, kaže, i meditacija.

Kako je otkrio tajne meditacije, tako je prestao da jede meso. Kaže, više mu to tijelo ne prihvata, tako da mu se jelovnik sastoji od raznih variva, povrća i voća. Ipak, ističe da bi svako trebalo da jede šta mu duša poželi, prenosi Jutarnji.


 
- Nema smisla ograničavati se – kratko je rekao.

Iz dosad rečenog lako se zaključi da ne puši i ponosno napominje kako nije nikada zapalio cigaretu. Što se tiče alkohola, popije malu rakiju svako jutro, i pokoje pivo tu i tamo.

Isprva je radio u Hrvatskom telekomu i priključivao domaćinstva na telefonsku mrežu. Tako je upoznao cijeli Zagreb, ali uz dnevni posao imao je i još jedan. Naime, kako kaže, bio je i maneken.

- Ne samo maneken nego prvi maneken u Jugoslaviji. Radio sam reklame za Varteks, Kamensko, reklamirao sam hranu, piće, u jednoj reklami sam glumio šeika za bivši Interkontinental, sadašnju Esplanadu. Pa za Pitralon sam snimao reklame još do prije deset godina – otkriva Toni i dodaje da je neke reklame snimao i sa svojom suprugom, za koju kaže da je najljepša žena na svijetu.

Kaže da je ljubav najvažnija na svetu. Još šezdesetih počeo je da trenira borilačke vještine, tekvondo, kik-boks i džiju-džicuu, da spomenemo neke.

- Još uvijek bih mogao da te oborim s nogu - našalio se na kraju trenutno najpopularniji penzioner na Balkanu.

(Novi.ba/Jutarnji.hr)

Ne propustite