VANREDNO OBRAĆANJE MILORADA DODIKA, NIKADA NIJE BIO OVAKO LJUT: Za sat vremena će donijeti ODLUKU!

Bosna i Hercegovina
VANREDNO OBRAĆANJE MILORADA DODIKA, NIKADA NIJE BIO OVAKO LJUT: Za sat vremena će donijeti ODLUKU!
.

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik dat će izjavu za medije u Sjedištu Republike Srpske u Istočnom Sarajevu.

Dodik će se obratiti medijima u 17:30 sati.

dodik

Pretpostavlja se da će govoriti o najavi Stranke demokratske akcije (SDA) da će pokrenut pravnu proceduru pred Ustavnim sudom Bosne i Hercegovine, putem svojih predstavnika u državnim institucijama, radi preispitivanja naziva bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska.  

dodik

Podsjećamo, Dušanka Majkić, poslanica SNSD-a u parlamentu BiH, kaže da u BiH stalno stoji spreman svileg gajtan koji je uvijek prijetnja i da je samo pitanje trenutka kada će ga povući.

"Očigledno je da im treba haos i nemir i da žele da učine sve da spriječe da se stanje u BiH počne mijenjati nabolje", rekla je ona, i dodala da je ime Republike Srpske neupitno i da ga niko ne može osporiti.  

screenshot-1

Dodala je da je očigledno da SDA ne odgovara da se stanje smiri i da konstantno prave sukobe kako ne bi došlo do konstituisanja vlasti.

"Očigledno da žele da ostane ova vlast koja je njima po mjeri i koja će postupati kako oni žele. Uz to, očigledno da računaju na strane sudije u Ustavnom sudu i na svojih dvoje bivših članova. Poražavajuće je koliko su u stanju da izazivaju probleme da ova zemlja ne može da krene naprijed", rekla je ona.

 

Ne propustite