ZA DANAŠNJI RUČAK: Sočna piletina u umaku od gljiva uz ove male trikove će vas oduševiti!

Glavna Jela
ZA DANAŠNJI RUČAK: Sočna piletina u umaku od gljiva  uz ove male trikove će vas oduševiti!
.

piletina-u-sosu-od-vina-i-gljiva1Ukoliko ne znate šta praviti za današnji ručak, piletina je uvijek dobro rješenje. Posebno ako se odlučite poslušati naš savjet i pripremiti je na ovaj način. Vjerujte nam, biće oduševljeti i vapi ukučani, a i vi. Piletina u umaku od gljiva i vrhnja pravi je klasik i mislimo kako nema potrebe mijenjati ono što je uspješno. Ipak, uz malo parmezana bit će još bolja i kremastija. Isprobajte ovo jednostavno polusatno jelo, poslužite ga uz pire krompir, rižu ili široke rezance i uživajte. 

piletina-u-umaku-od-gljiva-jpg1

 Sastojci:
450 g pilećih prsa
400 ml bijelog vina
150 g šampinjona
2 kašike maslinovog ulja
120 ml vrhnja za kuhanje
2 režnja češnjaka
60 g brašna
3 kašike maslaca
50 g parmezana
1 kašikica soli
1 kašikica papra
1 kašikica peršina   


 Priprema:
Meso umotajte u prozirnu foliju i istucite tako da bude debelo 6-7 mm, a potom ga narežite na filete. Umočite svaki komad mesa u brašno i stavite ih sa strane. U velikoj tavi zagrijte maslac i jednu žlicu maslinovog ulja, dodajte piletinu i pecite četiri minute sa svake strane, dok ne poprimi zlatnu boju. Maknite meso iz tavice i dodajte maslinovo ulje, gljive i nasjeckani češnjak. Dinstajte i miješajte. Ulijte bijelo vino, vratite piletinu i pospite češnjakom.  Pričekajte da zavrije, a potom smanjite vatru, poklopite i pustite da se krčka 15-ak minuta. Ponovno maknite piletinu iz tave, ulijte vrhnje i pričekajte da se zagrije. Miješajte i dodajte naribani parmezan. Kad se sir otopi, pustite da krčka sve dok umak ne postane gust.  Vratite piletinu, kratko kuhajte kako bi se zagrijala i poslužite toplo.

 

Ne propustite