"PROBUDIO SAM SE KRVAV NA TAVANU"

SRBIJA NA NOGAMA, RAZVALIO JE VRATA I UBIO ŽENU PRED TRI SINA: A ovo je njegova SRAMNA ODBRANA!

Objavljeno:23.01.2019 - 09:58
A A A Times Arial

Ivan Radovanović (36) koji je optužen za teško ubistvo Jelene Grbić u Kosjeriću, koju je nožem ubio pred sinovima na početku suđenja pred Višim sudom u Užicu kazao je da je kriv i da se kaje, tvrdeći da je bio pijan i da se "ne sjeća detalja ubistva".

Radovanović je optužen da je u noći između 6. i 7. maja, pod dejstvom alkohola došao pred kuću u kojoj je Jelena Grbić, njegova bivša vanbračna partnerka, živela sa trojicom sinova u Kosjeriću. Pokucao je na njena vrata predstavivši se kao policajac, a kako ona, prepoznavši njegov glas, nije htejla da mu otvori provalio je u kuću.

Fizički je nasrnuo na nju udaravši je šamarima i pesnicama, a potom dohvatio kuhinjski nož i njime dva puta jakim zamasima – jednom u grudi, jednom u vrat – Jeleni naneo smrtonosne povrede.

ubistvo1

Poslije toga je pobjegao u komšiluk i skrivao se do sutradan popodne kada je uhapšen.

Ubica, koji je dva puta osuđivan zbog nasilja nad Jelenom, s tim što je prvu devetomjesečnu kaznu izdržao, a na drugu, u trajanju od godinu dana, trebalo je da se javi tri dana prije nego što je počinio zločin, tvrdio je pred sudom da se seća da je provalio u kuću žene sa kojom ima sina, ali ne i "kritičnih detalja".

- Tek sutradan kada sam se probudio na nekom tavanu, i kada sam vidio da sam krvav i da imam nož, shvatio sam šta sam uradio - kazao je Radovanović.

On je ispričao da je prije ubistva bio na slavi kod jednog prijatelja gdje je popio četiri rakije i između 10 i 15 piva i da je za to vrijeme nekoliko puta telefonom kontaktirao sa Jelenom.

- Negdje oko 23 sata sam krenuo kući, međutim pozvao me je policajac koji mi je preneo da me je Jelena prijavila za prijetnje. Umesto kući pošao sam kod nje da razjasnimo zbog čega me je prijavila, - pričao je Radovanović.

Sa Jelenom je, kazao je, živeo od 2014. da bi naredne godine njih dvoje dobili sina. Problemi sa njom, pričao je, počeli su kada je posumnjao na njeno navodno nevjerstvo poslije čega su se rastali.

Radovanović je sebe pokušao da predstavi kao vrijednog čovjeka i brižljivog roditelja koji je brinuo o svom sinu i očinski se postavljao prema Jeleninim sinovima iz prvog braka, pred kojima je i ubio, i kojima nije dao čak ni da kobne noći pozovu Hitnu pomoć.

ubistvo2

Kao svjedoke sud je juče saslušao Predraga Tešića kod koga je Radovanović bio na slavi prije nego što je počinio ubistvo, i Grozdimira Obradovića, Jeleninog prvog komšiju u čijoj šupi se ubica krio do hapšenja. Tešić je kazao da je Radovanović kod njega popio četiri rakije i desetak i piva, ali i da je u tri navrata izlazio iz njegove kuće držeći telefon u rukama.

Rekao je i da je Radovanović otišao sa slave najednom, bez pozdrava. Grozdimir Obradović je pričao da je ranije slušao kako su se Jelena i Ivan svađali, ali i rekao da kobne noći nije čuo ništa.

Radovanović je više puta tokom današnjeg glavnog pretresa potencirao je da je u noći u kojoj je počinio zločin bio pijan. Koliko – ostaće nepoznato jer mu, s obzirom na dužinu vremena tokom kojeg se skrivao, nije uzeta krv čije analize bi pokazale prisustvo alkohola.

Nastavak suđenja Ivanu Radovanoviću zakazan je za 18. februar.

 

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!