SVE KREĆE ISPOČETKA

NAJVEĆI PREOKRET U SLUČAJU UBISTVA JELENE MARJANOVIĆ: Ovi dokazi konačno otkrivaju ko je UBICA, SVI U ŠOKU

Objavljeno:22.01.2019 - 22:45
A A A Times Arial

Postupak koji se u Višem javnom tužilaštvu vodi protiv Zorana Marjanovića zbog sumnje da je ubio suprugu Jelenu Krsmanović u prethodnom periodu bio je na "stendbaju", a razlog je zamjena postupajućeg tužioca.

Naime, nakon što je prethodna zamjenica višeg javnog tužioca koja je vodila slučaj ubistva pjevačice Jelene Krsmanović unapređena prelaskom u Tužilaštvo za ratne zločine, slučaj Marjanović ostao je da čeka ko će da ga preuzme.

1628639-screenshot-1-ff

Krajem decembra prošle godine, nakon nekoliko sedmica neizvjesnosti ko će slučaj da preuzme, zamjenik javnog tužioca, koji je nedavno unaprijeđen prelaskom u Više tužilaštvo, dobio je možda najkompleksniji slučaj u novijoj istoriji - slučaj ubistva pjevačice Jelene Krsmanović.

Ovaj tužilac stoga imaće veoma težak zadatak - da ispravi sve greške koje su napravljene još od početka istrage i dopuni optužnicu novim dokazima, čije je izvođenje naložio Apelacioni sud, kada je optužnica po drugi put vraćena na dopunu.

1448711-jelena-m-prints-ff

Potrebno je da se izvrši prostorno-vremensko  vještačenje svih snimaka sigurnosnih kamera koje se nalaze na kući u Ulici put za Crvenku, odnosno svih kadrova koji gledaju na nasip.

Također, Biološkom fakultetu dostavljen je bris DNK uzet sa desne ruke sa ogrebotine Zorana Marjanovića odmah po pronalasku tijela.

zoran-marjanovic-03-blic-dejan-briza-1000x0

"Navedeni materijal nikada nije otvaran i vještačen. U tom smislu je neophodno da se obavi DNK vještačenje istog, radi utvrđivanja da li se u DNK materijalu sa ogrebotine uočava prisustvo materijala Jelene", stoji u nalogu za dopunu optužnice.

Također, dostavljen je nalaz krvi sa zadnjeg sjedišta mercedesa, koji pripada Jeleni, a riječ je o jačem tragu krvi. Međutim, on nikada nije vještačen, odnosno nije uvrđeno koliko je star i na koji način je mogao nastati.

 

(Nov.ba/Blic.rs)

 

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
 
 
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA