LJUDI SE OTIMAJU ZA KARAMELIZOVANE PILEĆE BATAKE, NIŠTA SOČNIJE NISTE JELI: Napravite ručak i oduševite goste (RECEPT)

Praktična žena
LJUDI SE OTIMAJU ZA KARAMELIZOVANE PILEĆE BATAKE, NIŠTA SOČNIJE NISTE JELI: Napravite ručak i oduševite goste (RECEPT)
.

Ukoliko želite da pripremite nešto novo, savjetujemo vam da napravite karamelizirane pileće batake, koji će sigurno oduševiti vaše goste.

Za pripremu ovog preukusnog jela, treba vam samo nekoliko sastojaka:

1

*kilogram bataka i karabataka

*1 i 2/3 kašičice ulja

*1 i 2/3 šolje soja sosa

*1 i 2/3 kašičice kečapa

*3/4 šolje meda

*2-3 čena sitno isjeckanog bijelog luka

*so, biber

piletina

Rernu zagrijte na 180 stepeni. Meso stavite u pleh, a onda u posudi pomiješajte soja sos, kečap, med, beli luk, so i biber. Dobijenom smesom prelijte piletinu.

Pecite u rerni oko sat vremena.

Prijatno!

Ne propustite