AVA KARABATIĆ: ''Obogaćena sam znanjem baš kao što je to bio i Tesla''

Slavne ličnosti
AVA KARABATIĆ: ''Obogaćena sam znanjem baš kao što je to bio i Tesla''
.

Ava Karabatić poznata je po tome da stalno iznenađuje javnost. Ovoga puta niko nije očekivao nove talente, no Ava je puna iznenađenja. Sada je slikarka. Nakon što je svoj rad pokazala srbijanskoj javnosti, umjetnica u usponu u karlovačkom Porter's Pubu otvorila je svoju prvu hrvatsku izložbu slika ‘Java Natale’.

Činjenicu da se nalazi u gradu na četiri rijeke Ava je iskoristila da se uporedi ni manje ni više nego s Nikolom Teslom, koji je u Karlovcu završio gimnaziju.

avaslikarica111

– Tesla je, obogaćen znanjem, iz Karlovca otišao studirati u Graz. Bio je to razlog zbog kojeg sam ja, nekadašnja urednica na Televiziji Tesla, izabrala taj grad za mjesto svoje izložbe. Iz Karlovca odlazim obogaćena, ne samo znanjem kakvo je imao Tesla, nego i očekivanjima da, kada nešto radiš i stvaraš, to urodi plodom i da će se uspjeti prodati – ispričala je Ava.

Ipak, žao joj je što karlovačka publika nije mogla vidjeti sve njezine slike. Naime, neka njena djela, hvali se Ava, otišla su za Maltu, Monte Carlo i Frankfurt.

– Ovdje sam došla sa svojih osam slika, a motivi su uz Egipat, žute ruže, životinje… Inspiracija mi dođe u trenutku. Shvatila sam da nemam motiv zmije i da ću to povezat s Adamom i Evom. Radim i na slici svog portreta, a prikazivat će strast, vođenje ljubavi – najavljuje Ava.

Ne propustite