Ako često sjedite u OVOJ POZI, šanse da imate ili povećate celulit su duplo veće

Praktična žena
Ako često sjedite u OVOJ POZI, šanse da imate ili povećate celulit su duplo veće
.

Iako nam je lakše da vjerujemo da su sve žene pomalo nesavršene i da se sve bore sa istim problemima, činjenica je da ima onih koje imaju manje, ako ne i nimalo celulita jer znaju kako da ga izbjegnu.

Celulit pogađa 90 odsto ženske populacije, a efekat narandžine kore može da se i te kako izbjegne. Ekspert Selija Monto otkriva koje to svakodnevne navike mogu da pogoršaju ovaj problem. Stručnjaci su ukazali da prekrštanje nogu dovodi do pojave celulita.

cellulite-haut-620x350

- Najviše celulita nastaje zbog zadržavanja vode u tijelu. Ali, sjedenje prekrštenih nogu je također krivo jer smanjuje cirkulaciju krvi i limfne tečnosti oko naših nogu, rekla je ona.

Problem je još gori ako ste fan uskih pantalona i suknji. Ovakva odeća smanjuje cirkulaciju u nogama pa se rizik od celulita povećava. Prekrštanje nogu ili sedenje sa podvijenim nogama u takozvani turski sed pospešuje nastanak celulita.

- To dovodi do povećanja vidljivosti celulita na nogama, njegovo širenje po površini i izaziva probleme i kasnije u životu. Kada prekrstite noge, vi povećavate pritisak na vaše ligamente i krvne sudove, a posledica toga je slabiji protok krvi- objašnjavaju

Prirodno rješenje je izbegavanje uske odjeće i dobra hidratacija. Preporučuje se i hodanje bar 30 minuta dnevno i izbjegavanje slane hrane kako bi se spriječilo zadržavanje vode.

Ne propustite