Pojavila vam se DLAČICA NA BRADI? Evo šta to STVARNO ZNAČI i da li je OPASNO

Zanimljivosti
Pojavila vam se DLAČICA NA BRADI? Evo šta to STVARNO ZNAČI i da li je OPASNO
.

Ta dlaka na bradi je stvar o kojoj žene ne govore, pa svaka od nas misli da se to samo njoj dešava. A to je zapravo više nego uobičajena pojava među ženama.

– Maljavost brade je kombinacija gena i hormona – kaže Hedli King, dermatolog iz Njujorka. Rast malja na brani uzrokuju muški hormoni u našem tijelu u kombinaciji sa ukupnim balansom hormona.

U zavisnosti od toga koliko su vam folikuli dlaka osjetljivi na hormone, pojaviće vam se više ili manje dlaka, a sama osjetljivost zavisi od hormona. U suštini, ako vam baka ima malje na bradi, vrlo je vjerovatno da će isti problem zadesiti i vas.

Malje na bradi rastu u svim životnim dobima, ali one ozbiljnije malje pojavljuju se u srednjim godinama.

Šta kad vam preko noći izraste dlačica na bradi...

Prije svega niste prva kojoj se to desilo, iako mislite da jeste, zato što većina žena o tome ne govori.

chin-hair-600x399

''Dlake na bradi su rezultat kombinacije genetike i hormona. Muški hormoni u našem tijelu, kao i opšti hormonalni balans, igraju veliku ulogu u pojavljivanju tih dlačica'', objasnila je Hedli King, dermatolog iz Njujorka.

sasdfghjk

U zavisnosti od toga koliko su vaši folikuli dlake osjetljivi na hormone, dlačice će biti slabe ili jače, a to određuje genetika. Dakle, ako vam je baka mučila muku sa njima, i vi ćete.

Te dlake na bradi mogu da počnu da rastu bilo kada, ali kod većine žena to će se desiti u kasnijem dobu, jer se tada mijenja i hormonalni balans, a najlakše rješenje je čupkanje. Ako ih ima više, možete se okrenuti laserskim tretmanima.

maxresdefault1

Sama pojava dlačica nije ništa alarmantno. Ali, ako se pojavljuju u pratnji neredovnih menstruacija, velike maljavosti svuda na tijelu i licu, i tvrdoglavih akni, moguće je da patite od sindroma policističnih jajnika, i svakako bi trebalo da se obratite ljekaru.

maxresdefault

KAKO IH SE NAJLAKŠE RIJEŠITI?

Pinceta vam je najbolja opcija ako se borite sa jednom, dvije dlačice. Ako je u pitanju čitav busen, možete da razmislite i o laserskom uklanjanju dlaka.

VAŽNA STVAR

Malje na bradi dešavaju se i ženama koje imaju potpun hormonalni balans. Međutim, ako se uz te dlačice borite i sa neredovnim menstruacijama, pojačanom maljavošću na cijelom tijelu i aknama, moguće je da patite od policističnih jajnika, pa bi trebalo da se konsultujete sa ginekologom.

SVI OVAKO KUHAJU RIŽU, A NE ZNAJU DA TAKO MOGU DOBITI RAK: Odmah prestanite dok nije kasno, OVO JE PRAVI NAČIN!

Ne propustite