ISPLIVAO DO SADA NEVIĐENI SNIMAK DAVIDA DRAGIČEVIĆA: Tajne Davidove sobe, EVO KAKO JE ŽIVIO 21-GODIŠNJAK (VIDEO)

Bosna i Hercegovina
ISPLIVAO DO SADA NEVIĐENI SNIMAK DAVIDA DRAGIČEVIĆA: Tajne Davidove sobe, EVO KAKO JE ŽIVIO 21-GODIŠNJAK (VIDEO)
.

Na Federalnoj televiziji sinoć je emitovan dokumentarni program o mladiću Davidu Dragičeviću.

1

Daleko od isprazne politike i jalovih istraga, ali i tik uz policijske kordone, kamera vas vodi u tajne Davidove sobe, pod okrilje roditeljskog doma, bilježi svjedočenja o mladiću koji je pisao pjesme i stvarao muziku za njih, nudi kadrove progona istomišljenika, kazuje o ljubavima mladog čovjeka koji je, skoro poput Davidove zvijezde u judaizmu, i na isti način kroz preplitanje svjetlosti i tame, pogotovo roditeljske istrajnosti, već uveden u simbole jednog podneblja.

suzana-i-david

Dokumentarac govori o jednom nedovršenom snu, roditeljskom osjećaju, sjećanjima, djetinjstvu i izrastanju, strahovima, željama, o boli, trpnji i nadama. 

Autorica filma je dugogodišnja novinarka Elma Kazagić. U filmu se pojavljuju Davidovi roditelji, Davor i Suzana te njegovi dugogodišnji prijatelji. Govorili su o Davidovom rođenju, djetinjstvu, hobijima, interesovanjima i naglasila kako je bio dobar i vrlo inteligentan momak, ispred svoje generacije.

1

Od malih nogu zanimali su ga kompjuteri, a njegovi prijatelji su kazali da je već u srednjoj imao fakultetsko znanje. Svoje prijateljice je štitio i čuvao, nije dozvoljavao da ih niko maltretira.

U filmu se pojavljuju i snimci iz škole, sa mature te svakodnevnog Davidovog života. Roditelji Davor i Suzana kazali su kako je David unio radost u njihov život.

david

Dokumentarni film "Dijete", koji je sinoć premijerno emitovan u programu FTV, pogledajte u nastavku:

Ne propustite