Nova godina i novi ljubavni trendovi: Znate li šta je flirtationship?

Ljubav
Nova godina i novi ljubavni trendovi: Znate li šta je flirtationship?
.

Kako koja godina dolazi, sa sobom donosi sve više i više ljubavnih trendova. Stari dobri običaji u kojima dečko izvede djevojku, tretira je kao damu i trudi se kako bi ostavio dobar dojam su prošlost.

ZAŠTO JEDNOSTAVNO KADA MOŽE KOMPLIKOVANO?

Danas je mnogo mjesta na kojima možete upoznati svog budućeg partnera, a i internet je dosta tome doprinio. Bilo da se odlučite za upoznavanje u klubu, baru, preko prijatelja ili preko aplikacija, jasno vam je da danas trebate biti oprezniji nego ikad prije jer mnogo komplikacija današnji odnosi sa sobom donose..

Da li ste bili u ovakvim situacijama? Viđate se mjesecima, redovno spavate jedno kod drugoga i uvjereni ste kako ste pronašli pravu osobu, a onda tokom nekog neobaveznog razgovora čujete kako druga strana vaš odnos ne vidi kao vezu, već kao ugodnu razonodu. Navedeni je scenario danas toliko čest da je dobio i svoje ime (situationship), baš kao i situacija u kojoj vam osoba stalno daje tek dovoljno pažnje da ne odustanete od nje (breadcrumbing) ili ona u kojoj vas neko ostavi bez objašnjenja i netragom nestane iz vašeg života (ghosting).

I popisu ovakvih odnosa tu nije kraj! Došlo je vrijeme da se na listu doda još jedan novi pojam – flirtationship!

Prema Urban Dictionaryju, flirtationship opisuje kao situaciju u kojoj redovno flertate s prijateljem/poznanikom, ali ne radite ništa konkretnije. Druga ponuđena definicija će reći kako ovaj pojam opisuje odnos dvoje ljudi koji pokazuju međusobno zanimanje i ne prestaju s flertovanjem, ali ne mogu ući u romantični odnos zbog niza komplikovanih razloga.

Iako vjerujemo da svi shvataju o kakvim se situacijama radi jer je lako moguće da su se u njima i sami barem jednom zatekli, navešćemo nekoliko glavnih znakova koji ukazuju na to da je i vaš odnos onaj iz flirtationship spektra.

Rezultat slika za flert

Na primjer, provodite dane dopisujući se s nekom osobom i šaljući si čudne gifove koje drugi ne bi shvatili, nerijetko se ponašate kao da ste u osnovnoj školi pa se lagano udarate ili škakljate, obraćate se za savjet prije nego svojim drugim prijateljima/kolegama, vodite računa o tome koliko dobro izgledate svaki put kad se vidite, jedno o drugom znate razne intimne detalje i, naravno, nikad ne pričate o vašim (drugim) potencijalnim partnerima.

Drugim riječima, vanjskim posmatračima vi izgledate kao još jedan normalan par, ali sami znate da takav odnos nije dugoročno održiv. No, zašto ste se onda uopšte doveli do takvog odnosa i takve situacije? Najčešći razlozi uključuju sljedeće; jedna ili obje strane već imaju partnera s kojim ne planiraju raskinuti, jedna od strana je možda upravo izašla iz veze i nije spremna za sljedeću, a može biti da je riječ i o razlozima poput lokacijske udaljenosti ili razlike u godinama. Bilo kako bilo, u ovom je odnosu, baš kao i u svakom drugom, ključno da obje strane točno znaju na čemu su. Flertovanje se može događati po cijele dane bez prestanka, ali i jedna i druga strana trebalo bi da znaju da se ništa više od toga neće dogoditi.

 

Ne propustite