POZDRAVITE SE ZAUVIJEK S AKNAMA: Evo nekoliko prirodnih rješenja koja će vam pomoći

Moda i ljepota
POZDRAVITE SE ZAUVIJEK S AKNAMA: Evo nekoliko prirodnih rješenja koja će vam pomoći
.

Rijetke su osobe koje nisu nikada imale problema s aknama. Svako ko jest, zna koliko je teško izboriti se s njima i koliko utječu na samopouzdanje. Međutim, najvažnije je da budete uporni i ne odustajete od borbe, a evo nekoliko prirodnih lijekova koji vam u tome mogu pomoći.

 

1. Soda bikarbona

Izvrsno pročišćuje kožu, sprečava izbijanje akni i ublažava upalne procese. Djeluje i kao piling - odstranjuje slojeve nepotrebnih stanica kože i ublažava ožiljke od akni. Uzmite nekoliko žličica sode bikarbone i pomiješajte je s vrućom vodom dok ne formirate gustu pastu. Nanesite masku na kožu i ostavite je 10 do 15 minuta prvih nekoliko puta s obzirom na izrazito snažno djelovanje sode bikarbone.

 

2. Jabučni ocat

S obzirom na antibakterijska i antigljivična svojstva jabučni je ocat još jedan snažan prirodni lijek protiv akni. Budući da ocat iznimno snažno djeluje u izravnom doticaju s kožom, potrebno je razrijediti nekoliko kašika octa u pola ili četvrtini čaše vode. Nanesite malo octa na vatu i razmažite ga po koži zahvaćenoj aknama. Pustite da se osuši pa isperite. Primjenjujte ovu metodu do dvaput dnevno.

 

3. Limunov sok

Limun je sjajan prirodni astringent, djeluje antibakterijski i pomaže pri čišćenju kože. Zbog toga je učinkoviti prirodni lijek protiv akni, prištića, rozaceje i drugih problema s kožom.Nanesite limunov sok na kožu i ostavite ga 15 minuta do sat vremena.

4. Ulje čajevca

Antibakterijsko djelovanje eteričnog ulja čajevca čini ga moćnim prirodnim lijekom protiv akni. Razrijedite 5 do 10 kapi ulja čajevca u četvrtini čaše vode. Umočite pamučnu gazu u tekućinu i nanesite je na kožu. Ulje čajevca možete nanijeti na kožu nekoliko puta tijekom dana ili ga ostaviti ispod sloja šminke.

5. Kokosovo ulje

Iznimno je blagotvornog i hidratantnog djelovanja, čime pomaže u borbi protiv bakterija i crvenila kože. Idealno je za kožu jer ne začepljuje pore i koži pruža dovoljnu količinu vlage, što ga čini odličnom alternativom komercijalnim hidratantnim kremama i balzamima za njegu. Nanesite kokosovo ulje na kožu i utrljajte. Ponovite postupak nekoliko puta dnevno.

 

Ne propustite