DRAGAN ČOVIĆ U BEOGRADU: Povod odlaska mogao bi otkriti sve njegove namjere

Vijesti
DRAGAN ČOVIĆ U BEOGRADU: Povod odlaska mogao bi otkriti sve njegove namjere
.
Svake godine 9.januar je dan koji izazove mnoštvo komentara, ali ovoga puta je to bilo i više nego što je očekivano.

Slavljenje Dana Republike Srpske  proizveo je nevjericu i zgraženje nad potezom Dragana Čovića širom regiona. Ponašanje predsjednika HDZ-a BiH odlučno su osudili i predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović te premijer Andrej Plenković, dok je Ivan Del Vechio, kompromitovani ambasador Hrvatske u BiH koji je Čoviću i Dodiku pravio društvo na proslavi Dana republike, smijenjen sa svoje funkcije. 
 
I dok ga svi osuđuju, od njega ni traga ni glasa, pa se postavlja pitanje, gdje je Dragan Čović?
 
Prema  informacijama koje je prenijela Slobodna Bosna,  Čović je odmah nakon 9. januara otputovao za Beograd, gdje se tajno sastao sa političarima Srbije. 
 
Kako prenose mediji, povod Čovićevom odlasku u Beograd bilo je razgovor oko njegovog eventualnog prisustva posjeti ruskog predsjednika Vladimira Putina, koji u srbijansku prijestolnicu stiže 17. januara. Tokom posjeta Putin će predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću uručiti i Orden Aleksandra Nevskog, visoko odličje koje ruska država dodjeljuje istaknutim ličnostima za razvoj međudržavne suradnje, a događaju će prisusustvovati i član Predsjedništva iz reda srpskog naroda Milorad Dodik.
 
 

Ne propustite