IDEJA ZA SUBOTNJI RUČAK: Pileći odrezak u korici od kikirikija

Glavna Jela
IDEJA ZA SUBOTNJI RUČAK: Pileći odrezak u korici od kikirikija
.

 Subota je odličan dan da isprobate nešto što do sada niste jer imate vremena da se posvetite spremanju ručka. U nedostatku ideje, predlažemo da malo začinite uobičajeno meso kikirikijem jer ćete time dobiti nešto sasvim novo, okus će vas naprosto oduševiti.

Za ovaj subotnji ručak potrebno vam je:

    800 g krumpira
    4 komada pilećih prsa
    1 šaka neposoljenog kikirikija
    2 jaja
    1 kašikica glatkog brašna
    800 g svježeg špinata
    1 paprika
    2 mlada luka
    2 žlice ulja za pečenje
    1 žlica maslinova ulja
    1 žličica limunove korice
    sol, biber

Priprema:

    Ogulite krumpire pa ih narežite na štapiće. U loncu zakuhajte oko 2 l posoljene vode. Stavite štapiće krumpira u vodu pa ih kuhajte oko 8 minuta.
    Nakon toga odlijte vodu i ocijedite krumpir. Očistite meso i lagano ga stucite. Odreske posolite i popaprite s obje strane.
    U zdjeli razmutite jaja pa ih pomiješajte s brašnom i prstohvatom soli. Kikiriki usitnite u multipraktiku pa stavite na tanjur. Odreske uvaljajte u tijesto, a zatim u kikiriki.
    Stavite ih na lim obložen papirom za pečenje. Pećnicu unaprijed zagrijte na 190 °C pa pecite meso 15-20 minuta.
    Operite špinat pa ga kuhajte oko 3 minute u posoljenoj vodi. Ocijedite ga, a zatim stavite pod mlaz hladne vode kako bi zadržao zelenu boju.
    Na maslinovom ulju dinstajte mladi luk i papriku narezanu na trakice. Umiješajte špinat i limunovu koricu, pa posolite i popaprite po želji.
    U tavi zagrijte ulje u kojem zatim ispecite kuhane štapiće krumpira kako bi poprimili zlatnosmeđu boju. Odreske poslužite s povrćem i čipsom od krumpira.

Prijatno!

 

Ne propustite