Draža Petrović: Poslije Vučićevog "zlatnog doba" dolazi kameno

Region
Draža Petrović: Poslije Vučićevog "zlatnog doba" dolazi kameno
.

Urednik lista "Danas" Dragoljub Draža Petrović izjavio je da poslije "zlatnog doba", o kome govori predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, dolazi kameno, piše "Beta".

"Poslije Vučićevog 'zlatnog doba' dolazi 'kameno', pošto ovdje neće ostati kamen na kamenu, računajte na to", rekao je u Kragujevcu na tribini lista Danas "Bankrot zlatnog doba". 

Novinar "Danasa" Rade Radovanović je rekao da je građanima Srbije oduzeta mogućnost da saznaju istinu.

"Kada ljudima neko oduzme mogućnost da zna šta jeste, a šta nije, šta je činjenica, a šta laž, pa tako ne zna šta je ustvari istina, onda sa njim može da se radi šta hoće. Da dobija njegove glasove, da kupuje ili otima njegovu dušu i da vlada kako hoće da vlada", rekao je Radovanović. 

Profesor i predsjednik opozicione Šumadijske regije Saša Milenić rekao je da su u Srbiji propagandni mediji u funkciji gušenja javnosti, a da bez javnosti nema građanskog društva i njegovog političkog organizovanja. On je ocijenio da bi se oslobodilo društvo potrebno je stvoriti prostor za dijalog i probuditi volju za političkim istupanjem i promišljanjem perspektive.

Predsjednik Samostalnih sindikata grada Kragujevca Jugoslav Ristić rekao je da kao zemlja i narod doživljavamo najgore trenutke u posljednjih 100 godina.

"Građanin Srbije troši 20,9 procenata od onoga koliko troši prosječan građanin Evropske unije", rekao je Ristić i dodao da je u Srbiji "očaj" jer je pronaći posao "nemoguća misija".

On je kazao da strani investitori koji su dobili državne subvencije ponižavaju radnike i da ih tjeraju da rade za minimalnu zaradu 12 sati dnevno.

Ne propustite