Pogledajte Đakićevu NACISTIČKU tetovažu, pa će vam njegova čestitka za Božić sa ustašom koji drži odrubljenu glavu Srbina postat jasnija

Aktuelno
Pogledajte Đakićevu NACISTIČKU  tetovažu, pa će vam njegova čestitka za Božić sa ustašom koji drži odrubljenu glavu Srbina postat jasnija
.

Hrvatski portal "Index" prvi je objavio fotografije Đakićeve nacističke tetovaže.

Podsjetimo, sin moćnog HDZ-ovog zastupnika Josipa Đakića, Ivan Đakić, koji je na Facebooku objavio fotografiju ustaše koji drži odrubljenu glavu Srbina, u srijedu je pušten na slobodu. 

Sud u Bjelovaru ga je pustio iako je DORH tražio da se Đakiću mlađem odredi jednomjesečni pritvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela javnog poticanja na nasilje i mržnju. 

Dok je izlazio iz zgrade suda i davao izjavu novinarima u kojoj je za sve pokušao okriviti medije, na ruci, tačnije na nadlanici, mogla mu se primijetiti tetovaža čudovišta. No zbog jakne koju je Đakićev sin nosio nije se moglo vidjeti da čudovište s tetovaže na glavi ima kapu nacističkog vojnika. 

"Index" je u posjedu screenshotova s Đakićevog sada zaključanog Instagram profila na kojima se jasno vidi da lik s tetovaže ima kapu nacističkog časnika SS-a.

SS ili Schutzstaffel bila je jedna od nacističkih organizacija. Počela je od paravojne jedinice, a narasla je u veliku organizaciju s milijunima pripadnika. U početku je SS služio kao pretorijanska garda Hitleru, a kasnije je dobio i svoju oružanu granu pod nazivom Waffen SS. 

akic1

Đakić se fotografijom, vjerojatno iz tattoo salona, na Instagramu pohvalio 12. decembra. 

"Viši nivo", napisao mu je jedan od pratitelja, na što mu je Đakić junior odgovorio "daa". 

No, čini se da je po izlasku iz suda pazio da jakna ne otkrije dio tetovaže na kojem se nalazi nacistička kapa, a o tome se nije oglašavao.

Podsjetimo, Ivan Đakić, inače 22-godišnji vlasnik firme koja upravlja hotelom u Pitomači, nakon što je Index objavio da je na pravoslavni Božić na Facebooku napisao "Svim 'prijateljima' srbićima sretan božić" uz sliku ustaše koji drži odrubljenu glavu Srbina, u razgovoru se za Index na sve se načine pokušao opravdati i ispričati za to što je napravio.

"Podijelio sam fotografiju od kolege i izbrisao je za minutu. To nije moje mišljenje i ovim putem se ispričavam svima koje sam uvrijedio te im čestitam Božić", rekao je 

akic2

"U povodu sramotne i uvredljive objave slike i teksta na privatnom Facebook profilu člana HDZ-a i moga sina Ivana Đakića, izjavljujem da najoštrije osuđujem svako takvo djelovanje bilo kojeg člana HDZ-a, pa i mog sina te se ispričavam i izražavam žaljenje zbog nemilog događaja i nepromišljenog postupka ovog mladog čovjeka, koji nije odgojen da bi mrzio ili da bi širio govor mržnje”, stoji u reakciji Josipa Đakića na sinov postupak", napisao je otac Đakića u reakciji poslanoj Hini. 

djakic

Ivan Đakić, iako se prvo trudio ostaviti dojam da se kaje za objavljivanje odvratne fotografije, po izlasku na slobodu pokušao je okriviti medije. 

akic

"Meni je žao da se to dogodilo, ali svi griješe. Da nisam to ja objavio, da je neko drugi objavio, ne biste vi ni digli prašinu, tako da eto", rekao je mlađi Đakić.

Prije nego što su ga pustili na slobodu, u zgradi suda se smijao, kroz prozor prema novinarima podizao palce gore i smijuljio se gledajući u mobitel. 

(Novi.ba/ Index.hr)

 

Ne propustite