NA SAMOM VRHU LISTE: Proglašena najbolja zemlja za rad u inozemstvu

Arhitektura i dizajn
NA SAMOM VRHU LISTE: Proglašena najbolja zemlja za rad u inozemstvu
.

Prema novom istraživanju koje je objavila internacionalna banka HSBC, na vrhu liste zemalja u kojoj ćete imati najveće šanse za dobar posao i postizanje karijere našla se Njemačka.

Istraživanje je provedeno na 22  hiljade stranih radnika u raznim zemljama, a kao razlog preseljenja najviše njih je navelo – mogućnost ostvarenja karijere.

Inače, ovo je prvi put da je Njemačka pobijedila zemlje kao što su Švicarska i Švedska, a čak je 70 posto stranih radnika izjavilo kako im se život znatno popravio otkad žive i rade u inozemstvu. Također, u Njemačkoj neke tvrtke čak i brane zaposlenicima da preko vikenda čitaju mailove, ali ista zemlja se također može pohvaliti s drugom najvećom kulturom rada na svijetu, odmah nakon Švedske.

S druge strane, ako ste u potrazi za zaradom, valja vam razmisliti o preseljenju u Bahrein. 77 posto ispitanika kaže kako im je tamo perspektiva i visina zarade mnogo bolja nego kod kuće. Dobro stoji i Velika Britanija, kod koje ispitanici posebno hvale napredak u karijeri, ali i učenje novih vještina, tako da, ako tko planira tamo, nemojte da vas Brexit omete.

 

Ne propustite