KRENULA DA SE PORODI PA POGINULA, TEK ROĐENA BEBA POSTALA SIROČE: Rođak stradale Jovane otkrio jezivu činjenicu o udesu koji je porodicu zavio u crno

Aktuelno
KRENULA DA SE PORODI PA POGINULA, TEK ROĐENA BEBA POSTALA SIROČE: Rođak stradale Jovane otkrio jezivu činjenicu o udesu koji je porodicu zavio u crno
.

Jovana Milenković (24), koja je bila u devetom mjesecu trudnoće, podlegla je povredama dan kasnije, a njen muž Stefan Ilić (27) poginuo je na licu mjesta u sudaru njihovog „fiata“ sa autobusom. 

Jovanin sin rođen je carskim rezom i bori se za život u bolnici u Kragujevcu. 

par

Podsjetimo, stravičan sudar dogodio se na dionici Kruševac-Kaonik u 6.45 časova, kada su se na putu pokrivenom snijegom i ledom direktno sudarili autobus kruševačkog „Jugoprevoza“ i „fiat“ u kome se nalazilo četvero putnika.

Autobus, koji je vozio Bojan J. (37), proklizao je, prešao u drugu traku i udario u automobil. Jedan putnik iz autobusa lakše je povrijeđen.

Prema riječima rođaka porodice Milenković iz Đunisa, Jovana je krenula u bolnicu jer je dobila kontrakcije.

nesreca4

- Stefan je povezao Jovanu, njenog oca i sestru po nevremenu, napolju je padao snijeg, a put je bio teško prohodan. Ona je počela da se porađa iako joj je termin bio 20. januar - pričaju rođaci za srbijanski Kurir.

Kako kažu, Stefan, koji je rodom iz Parunovca, došao je u Đunis da živi s Jovanom.

- Jovana nije radila, dok su otac i muž bili zaposleni u selu - kazali su  rođaci.

Na intenzivnoj njezi nalazi se i Teodora Milenković (20), Jovanina sestra, koja ima više povreda grudnog koša.

nesreca

- Sumnja se da ona ima i povrede vrata, ali je u stabilnom stanju. Četvrti putnik iz „fiata“ nema teške povrede, samo je ugruvan. Jovanin otac ima samo lakše povrede i on nije lečen u bolnici - kažu u bolnici.

Vozaču autobusa Bojanu J. na teret se stavlja teško delo protiv bezbednosti saobraćaja.

- Bojan je rodom iz Trnčara, sela kod Kruševca, i njemu je određeno zadržavanje do 48 sati - rekao je  izvor.

nesreca3

MJeštani Đunisa, u kome su Ilić i Milenkovićeva živjeli, kažu da je reč o divnom mladom paru. Mnogi okrivljuju sudbinu što je Jovana dobila trudove baš kad su putevi neprohodni.

- Ovo im je prvo dijete. Sigurno su planirali još djece. Skoro su se vjenčali i on je kod nje došao da bude tu ovih dana jer je zašla u deveti mjesec trudnoće. Mladi su, pa su zato i lijep par, al‘ eto, sudbina - priča Jovanina komšinica.

nesreca2

Kako saznaje Kurir muška beba teška 3,5 kilograma koju je Jovana Milenković rodila prebačena je u Centar za neonatologiju u Kragujevcu, gde se nalazi pod stalnim nadzorom lekara.

- Beba koja je rođena u bolnici u Kruševcu intubirana je i nalazi se u teškom stanju. Ljekari se bore za njen život - kaže za Kurir prof. dr Predrag Sazdanović, direktor Kliničkog centra Kragujevac. Prema njegovim riječima, vrlo je nezahvalno i teško davati prognoze o mogućem oporavku djeteta.

Ne propustite