ČOVIĆ NA UDARU ŠPRAJCA: "On je sve ono što Dodiku treba, mali hrvatski gnom koji mu lašti cipele"!

Bosna i Hercegovina
ČOVIĆ NA UDARU ŠPRAJCA: "On je sve ono što Dodiku treba, mali hrvatski gnom koji mu lašti cipele"!
.

Prije dva dana obilježen je Dan Republike Srpske koji je Ustavni sud BiH proglasio neustavnim. 

No, ni dva dana nakon obilježavanja ne prestaju reakcije. 

Tako je u sinoćnoj emisiji RTL Direkt urednik i voditelj Šprajc, poznat kao novinar bez dlake na jeziku, isprozivao sve redom – Dragana Čovića, Milorada Dodika i vrh hrvatskog HDZ-a.

"Hrvatski državni vrh jako se uznemirio jer su hrvatski ambasador u BiH Ivan Del Vechio i predsjednik sestrinskog HDZ-a BiH Dragan Čović prisustvovali proslavi Dana RS-a koji je neustavan", kazao je Šprajc. 

Šprajc je, emitujući izjavu ministra odbrane Hrvatske Damira Krstičevića koji je poručio da je Čovićev odlazak na proslavu Dana RS-a sramota, kazao da je sramotno da o tome nemaju ništa reći politički sekretar Lovro Kušević ni član središnjeg odbora HDZ-a Tomo Medved.

"Pa da podsjetimo sve ostale dementne u HDZ-u da je Dragan Čović predsjednik sestrinskog HDZ-a u BiH s kojom sestra u Zagrebu ima vrlo intenzivne obiteljske odnose, pogotovo kada za hrvatski Sabor treba prikupljati glasove tamošnjih Hrvata. Trud Dragana Čovića i njegove lokalne sestrinske podružnice nakon toga se uzvraća obilatim finansijskim donacijama iz hrvatskog državnog budžeta i HVO penzijama, na kojima onda Dragan Čović gradi političku karijeru, a na njoj gradi svoje nekretnine. I tako u krug, ruka ruku mije. Nema tu ništa novo. Osim što je Čović za to kruženje dobio i počasnu doktorsku titulu na zagrebačkom Sveučilištu", poručio je Šprajc u svojoj emisiji. 

Prokemenatarisao je i prisan odnos Milorada Dodika i Dragana Čovića, odnosno njihovih političkih stranaka.

"Ali uz hrvatske novce, Čoviću se jednako milo milovati i sa Miloradom Dodikom. Dodik je za Čovića sve ono što bi Čović htio biti - predsjednik paradržave u kojoj sam sa svojima vrtiš sve pare države. A Čović je sve ono što Dodiku treba dok se šuta s bh. Ustavom. Mali hrvatski gnom koji će mu laštiti cipele", kazao je Šprajc u svojoj emisiji.

Video pogledajte na ovom linku. 

Ne propustite