NOVO ISTRAŽIVANJE OTKRILO: Bebe hranjene na bočicu imaju veću šansu biti ljevaci nego dojene

Mame i bebe
NOVO ISTRAŽIVANJE OTKRILO: Bebe hranjene na bočicu imaju veću šansu biti ljevaci nego dojene
.

Novo istraživanje otkrilo je da je veća vjerojatnost da postanete ljevak ako ste kao dijete jeli iz bočice.

cr

Ovo otkriće je rezultat istraživanja koje je provelo Sveučilište u Washingtonu, a objavljeno je u znanstvenom časopisu Laterality: Asymmetries of Body, Brain and Cognition te se temelji na podacima prikupljenima od 60 tisuća parova majki i djece koje su dojile ili hranile bebe na bočicu.

cc

 

Istraživanje je otkrilo da su bebe koje su dojile samo mjesec dana imale 9 posto manju šansu da postanu ljevaci, dok je nakon šest mjeseci dojenja rizik bio manji za 15 posto, a nakon više od šest mjeseci za čak 22 posto.

''Smatramo da dojenje optimizira proces koji mozak prolazi dok razvija spretnost kod djeteta'', izjavio je autor istraživanja Philippe Hujoel, a prenosi Science Daily.

c5

Zaključak je također pokazao koliko dugo bi majke trebale dojiti ako žele pokušati utjecati na to da im dijete bude dešnjak.

c7

''Idealno je dojiti dijete šest do devet mjeseci jer tada takav oblik hranjenja ima najveći utjecaj na smanjenje rizika da dijete postane ljevak'', stoji u zaključku.

c

Iako ne postoji ništa loše u tome što je netko ljevak, a netko dešnjak, ovo istraživanje je otkrilo da se to često definira u prvih devet mjeseci života, ali je dijelom određeno daljnjim bavljenjem djetetom.

c2

ZAŠTO BEBE PLAČU? Njihov plač nije uvijek opravdan, prepoznajte opravdane i one manje opravdane razloge!

Ne propustite