SVE ŠTO VAŠA KOSA TREBA JE OVAJ VITAMIN: Pomaže oporavku i bržem rastu kose!

Praktična žena
SVE ŠTO VAŠA KOSA TREBA JE OVAJ VITAMIN: Pomaže oporavku i bržem rastu kose!
_

Prednosti vitamina E na zdravlje kose su mnogobrojne i svi smo čuli za njih – ima li u tome istine, saznajte u nastavku teksta.

Što vitamin E može napraviti za kosu?

1

Ljudi tvrde da vitamin E nudi nekoliko prednosti za zdravlje kose, no mnogi od tih tvrdnji nisu potkrepljene dokazima. Većina tvrdnji o ulozi vitamina E u zdravlju kose odnosi se na antioksidacijska svojstva. Oni se usredotočuju na ideju da može smanjiti oštećenja stanica i poboljšati rast kose.

Pomaže kod zdravlja vlasišta

2

Vitamin E može pomoći u održavanju zdravog vlasišta i kose jer ima prirodne antioksidacijske učinke koji bi mogli pomoći pri održavanju rasta kose.Može pomoći smanjiti količinu oksidativnog stresa i slobodnih radikala koji uzrokuju 'pucanje' stanica folikula dlake u koži glave.

Pomaže u sprečavanju gubitka kose

3

Postoji nekoliko ograničenih dokaza koji podupiru tvrdnju da vitamin E može spriječiti gubitak kose. Malo istraživanje u kojem je sudjelovalo ukupno 38 volontera koji su iskusili gubitak kose ispitivalo je ulogu vitamina E u sprječavanju tog gubitka. Istraživanje je pokazalo da jedna od komponenti vitamina E poboljšava rast kose volontera u usporedbi s placebom. Još je potrebno još istraživanja kako bi se utvrdilo kako vitamin E utječe na gubitak kose.

Povećani sjaj kose

4

Često čujemo da vitamin E može pomoći vratiti sjaj koji kosa gubi zbog oštećenja. Hemikalije, topline i drugi proizvodi za styling mogu oštetiti kosu. Možemo vratiti sjaj pomoću ulja, koja pružaju dodatni sloj zaštite kože i kose. Mnogi će proizvođači dodati vitamin E svojim proizvodima kako bi se obnovili sjaj.

5

UBLAŽAVANJE TRUDNIČKIH AKNI! Nekoliko prirodnih preparata koji vam mogu pomoći u njihovom liječenju!

Ne propustite