VJEČNA DILEMA, PLAVUŠE ILI BRINETE? Evo kakve žene preferiraju moderni muškarci

Praktična žena
VJEČNA DILEMA, PLAVUŠE ILI BRINETE? Evo kakve žene preferiraju moderni muškarci
.

A riječ je, naravno, o vječnoj dilemi oko toga vole li muškarci više plavuše ili brinete. Zato se iz godine u godinu provode nova istraživanje koja prate kako se s generacijama mijenjaju ukusi, a najnovije ide u korist ženama svjetlije kose.

2

Naime, istraživanje provedeno na Sveučilištu Augsburg u Minnesoti i objavljeno u časopisu The Journal of Social Psychology otkrilo je da su modernim muškarcima plavuše privlačnije od brineta i crnki.

b4

Ispitanicima su pokazivane fotografije žena s crnom, smeđom i plavom kosom, različitih dužina, kojima su zatim morali pokušati odgonetnuti godine i zdravstveno stanje te ih ocijeniti prema tjelesnoj privlačnosti i potencijalu za vezu te brak.

bb

Rezultati su otkrili da većina muškaraca preferira plavuše jer izgledaju zdravije i mlađe od žena s tamnijom kosom. S druge strane, plavuše su ocijenili i kao promiskuitetnije od crnki i brineta, što generalno nije dobra stvar, no rezultati istraživanja pokazali su da upravo to plavušama povećava šanse da ih netko pozove na spoj.

b

Ipak, kada je riječ o braku, rezultati idu u korist brinetama.

dd

Još jedno zanimljivo otkriće je da duga kosa nije uopće privlačna. Rezultati istraživanja pokazali su da muškarcima dugokose žene uglavnom izgledaju nezdravije te manje privlačno od onih s kosom srednje dužine. 

MUŠKARCI OBOŽAVAJU OVE PRIZORE: Žene u tajicama porazile svijet, broj 5 morate vidjeti

Ne propustite