UBLAŽAVANJE TRUDNIČKIH AKNI! Nekoliko prirodnih preparata koji vam mogu pomoći u njihovom liječenju!

Praktična žena
UBLAŽAVANJE TRUDNIČKIH AKNI! Nekoliko prirodnih preparata koji vam mogu pomoći u njihovom liječenju!
.

Iako blaženo stanje, trudnoća donosi mnoge promjene na tijelu i neke od njih su neprijatne, kao naprimjer „trudničke akne“.

Trudnoća donosi brojne promjene na tijelu. Neke od njih uzrokovane su hormonalnom neravnotežom, kao što je slučaj kada su prištići u pitanju. Zbog povećane proizvodnje androgenih hormona, lice trudnica može postati masnije, a samim time i sklonije upalama i aknama. U trudnoći ipak treba prvo razmisliti o prirodnim metodama liječenja.

11

Jabučni ocat je odličan prirodni lijek za trudničke akne, kako piše portal Mommyish. Običnu blazinicu natopite jabučnim octom i njome očistite lice. Koristite nefiltrirani ocat koji će ukloniti višak sebuma.

2

Drugi mogući lijek je med, koji ima antibakterijsko i protuupalno djelovanje. Operite lice toplom vodom, a potom na problematične dijelove nanesite med. Ostavite da djeluje 20 minuta pa ga isperite toplom vodom.

3

Ako želite napraviti domaću masku za lice, možete isprobati kombinaciju zobene kaše i krastavaca. Izblendajte zob, svježe krastavce i med pa nanesite na kožu. Ostavite 15 minuta, a potom lice isperite toplom vodom.

4

Soda bikarbona ima svojstva isušivanja. Pomiješajte žlicu sode bikarbone sa žlicom vode kako biste dobili pastu pa je nanesite na prištiće. Neka se potpuno osuši prije nego što je isperete.

5

Kako biste otvorili pore, možete napraviti piling uz pomoć limunovog soka. Sok limuna ili limete iscijedite na blazinicu pa nanesite na lice. Ostavite da djeluje desetak minuta te isperite lice hladnom vodom.

6

VITAMIN C JE NAJBOLJI PRIJATELJ VAŠE KOŽE: Otkrivamo razlog zbog kojeg je toliko djelotvoran!

Ne propustite