AKO NISTE PRIPREMILI ZIMNICU: Recept za kiseli zeleni paradajz, gotov preko noći

Praktična žena
AKO NISTE PRIPREMILI ZIMNICU: Recept za kiseli zeleni paradajz, gotov preko noći
.

Ukusna zimnica i prepuna vitamina C. 

Sastojci: 

3 kg zelenog paradajza 

2 l vode 

500 ml sirćeta 

150 gr šećera 

100 gr soli 

biber u zrnu  

Priprema: 

1. Paradajz operite i izrežite na polovinu ili četvrtinu.

2. U šerpi prokuhajte vodu, sirće, so i šećer pa prelijte preko paradajza. 

3. Izvadite paradajz iz smjese i poredajte u tegle. 

4. Pospite biberom u zrnu pa prelijte tekućinom. 

5. Zatvorite tegle i stavite u isključenu rernu zagrijanu na 100 stepeni. 

6. Ostavite da se ohladi preko noći. 

 

(Novi.ba/Domacica.com)      

 

Ne propustite