STRAVIČNA SMRT PROFESORA: Pao naglavačke u snijeg, UMIRAO PRED OČIMA UČENIKA U NAJGORIM MUKAMA

Aktuelno
STRAVIČNA SMRT PROFESORA: Pao naglavačke u snijeg, UMIRAO PRED OČIMA UČENIKA U NAJGORIM MUKAMA
.

Jedna od osam žrtava sniježne apokalipse u Austriji je i nastavnik Vilibald S. (62) koji je radio u gimnaziji u Donjoj Austriji.

On je sa grupom od devet učenika bio na skijanju u Marieceler Burgealpu. u jednom momentu izgubio je skiju i sletio sa staze u provaliju duboku sedam metara. Nesrećni čovjek je pao te pao glavom u snijeg dubok pet metara.

Učenici su mu pokušali pomoći, ali nisu uspjeli jer je bilo suviše rizično i nemoguće izvući ga iz snijega u kom je ostao zaglavljen.

1732397-sn-ls

Spasioci su se jedva probili do unesrećenog zbog visokih sniježnih nanosa, a šokirani đaci su bespomoćno gledali kako im profesor umire pred očima.  Spasioci koji su stigli na mjesto nesreće rekli su da nikad nisu imali takvu nesreću. 

sa
Jedan od spasilaca Franc Tribuš rekao je da Vilibald nije imao šanse da se oslobodi iz snijega u koji se zaglavio. To je bilo kao da ga je zatrpala lavina. Nastavnik se ugušio u snijegu. Učenici nisu mogli da mu pomognu jer je mjestu esreće nepristupačno.


U Austriji su zbog sniježnog nevremena neka mjesta ostala bez struje, a neka i bez TV signala. Trenutno je u Austriji zatvoreno 150 puteva. U saveznoj pokrajini Salzburg zbog lavine je prekinut željeznički promet. Oko 2.200 ljudi je u Austriji odsječeno od svijeta, ali se spasioci nadaju da će u petak zbog poboljšanja vremene u moći helikopterima da prevoze pomoć.

 

Ne propustite