SAČUVAJTE SVOJU LJUBAV: Zbog ovog je muškarac nesretan u braku!

Praktična žena
SAČUVAJTE SVOJU LJUBAV: Zbog ovog je muškarac nesretan u braku!
.

Jasno je kako nijedan brak nije isti, ali ipak postoje neke univerzalne primjedbe sa kojima je saglasna većina muškaraca.

Neprestano zvocanje

Jedan od najzastupljenijih stereotipa u vezi sa ženama u braku jeste da ponekad umiju da budu veoma naporne – ono što se vama može činiti kao korisno podsećanje, on može smatrati neprestanom kritikom. Muškarac će, zato, uvijek imati utisak da nije dovoljno dobar, a prirodno je da će, kad god bude imao osjećaj da ga napadate, njegov refleksni odgovor biti da se brani.

sad-man

Umjesto da ga napadnete zato što nije iznio đubre, na primjer, mnogo bolje bi bilo da mu kažete “Izvini, trenutno sam preopterećena kućnim poslovima. Možeš li da mi pomogneš tako što češ izbaciti đubre?” Pokažite da cijenite njegov napor kako ne bi bilo mjesta za frustraciju.

Suviše priče

Bilo da je u pitanju pozitivna, negativna ili neutralna poruka koju pokušavate da prenesete, muškarci u većini slučajeva smatraju da žene isuviše pričaju, a glavni razlog krije se u tome što imaju ograničenu sposobnost paralelnog obraćanja pažnje na predmet razgovora, i ono što čine u tom trenutku. Ukoliko vaš suprug nije odmah odgovorio na pitanje, najvjerovatnije još razmišlja šta da kaže dalje. Nemojte se, zato, odmah ljutiti ili brzo preći na drugu temu – dajte mu dovojlno vremena da obradi informaciju.

young-handsome-sad-man-sits-in-car-on-place-for-driver-and-thinks-r7a56dxze-thumbnail-full08

Sve je podređeno djeci

Sasvim je normalno da se život promijeni iz korjena kada djeca stignu na svet, ali problem nastaje kada žena počne svu svoju pažnju da usmjerava na prinovu. Njeni postupci mogu učiniti da se muškarac osjeća zapostavljeno, ili da misli da više nije bitan svojoj supruzi. Istina je da odgajanje djece zahteva dosta vremena, pažnje i energije, ali čak i oni gestovi koji vam se čine najbezazleniji mogu mnogo značiti vašem muškarcu. Zagrlite ga kada se probudite ili ga poljubite na kraju napornog dana, i obavezno tokom nedjelje izdvojte vreme koje ćete provesti samo s njim.

sad-man

Nedostatak fizičke bliskosti

Fizička bliskost izuzetno je bitan dio braka, ali je činjenica da muškarci generalno imaju veću potrebu za njom. Ukoliko vaše potrebe i potrebe vašeg partnere nisu usklađene, potrudite se da mu izađete u susret i ostvarite kompromis. Pokušajte da se stavite na njegovo mjesto, da razumijete njegove želje i potrebe i budete saosjećajni umjesto da osuđujete. To ne znači da bi trebalo da mu se potčinite ili zanemarite sopstvene potrebe i želje, već da postignete dogovor koji će i vama i njemu ići u korist.

angry-sad-man-crying-in-front-of-the-ocean-v378axqq8x-f0010

Izraelski umjetnik Yehuda Devir pravi ilustracije inspirisane porodičnim životom.

On inspiraciju crpe od svoje žene, a njegove slike su pune ljubavi i divnog humora.

Vjerujemo kako ćete se i vi oduševiti:

1

2

3

4

5

67

8

9

10

11

12

1314

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

(Novi.ba/SuperŽena)

Ne propustite