BALKAN I DALJE NA UDARU LEDENOG TALASA, ALI METEOROLOZI SU OBJAVILI NOVO UPOZORENJE: Ovaj dio Evrope nek se pripremi (FOTO)

Vijesti
BALKAN I DALJE NA UDARU LEDENOG TALASA, ALI METEOROLOZI SU OBJAVILI NOVO UPOZORENJE: Ovaj dio Evrope nek se pripremi (FOTO)
.

Balkan je okovan snijegom i ledom, iako su temperature skočile za poneki stepen u odnosu na jučerašnji dan. Vrijeme na Balkanu posljedica je kretanja talasa hladnog arktičkog zraka, koji je visoke nanose snijega, niske temperature jak vjetar donio i u Italiju.

Centralna i južna Italija prethodnih dana više liče na Alpe, a snijeg nije zaobišao ni Grčku, gde bi prema najavam tek trebalo da pada. Zapravo, najhladniji talas tek očekuje, najvljuje britanski BBC, kada bi talas arktičkog vazduha trebalo da se sruči na Austriju i Nemačku. U tim zemljama pravo nevrijeme se očekuje za vikend, iako je snijeg već uveliko počeo da pada. U pojedinim dijelovima Autrije dostiže i visinu od jednog metra.

METEOROLOZI IZDALI UPOZORENJE, NAREDNI SATI SU KRITIČNI: Smrzavanje na minus 12, ALI TO NIJE ONO NAJGORE!

"U ovom trenutku imamo veliki talas hladnog arktičkog zraka koji prolazi kroz istočnu Evropu, tako da su temperature u mnogim oblastima daleko ispod prosjeka. Oblast niskog pritiska donosi kišu u Grčku i Tursku, kao i snijeg u planinama, iznad 400 metara nadmorske visine" - navodi britanski servis.

Zabijelili su se i drugi dijelovi svijeta poput Indije i SAD.

Evo kako izgleda Italija.

italija

Pogledajte prizore iz Austrije.

A ispod je fotografija iz Grčke.


 

 

Ne propustite