"SVI KOJI SU POMAGALI ŽIVOJINOVIĆIMA U KRAĐI BIĆE OTPUŠTENI": Skandal trese Srbiju!

Show
"SVI KOJI SU POMAGALI ŽIVOJINOVIĆIMA U KRAĐI BIĆE OTPUŠTENI": Skandal trese Srbiju!
.

Nakon što je Srpski telegraf juče objavio da vlasnici ekskluzivnog dedinjskog restorana "Tri tačke" kradu struju tako što su se nelegalno priključili na elektromrežu poslije isključenja zbog duga, unutar EPS pokrenuta je opsežna istraga, ali je uključen i MUP.

lepa-brena-nt-4-660x914-660x750

Podsjetimo, vlasnici ovog objekta zvanično su Brenin pastorak Filip Živojinović i njegova supruga pjevačica Aleksandra Prijović, međutim, iza njega stoji čitava porodica Živojinović.

U odgovoru na pitanja Srpskog telegrafa iz EPS su juče naveli da zbog propisa ne mogu da nam daju konkretan odgovor, ali su objasnili da je u svim sličnim slučajevima angažovana policija.

- Zbog zakonskih ograničenja i odredbi Zakona o zaštiti podataka o ličnosti, EPS nema pravo da objavljuje imena i podatke onih koji neovlašćeno koriste električnu energiju, ali u saradnji sa policijom intenzivno radi na pronalaženju počinilaca i pokretanju krivičnih prijava. EPS ima jednak odnos prema svim korisnicima i neovlašćenu potrošnju električne energije utvrđuje u skladu sa odredbama Zakona o energetici u postupku redovne ili vanredne kontrole mjernog mjesta - kažu u EPS.

1

Foto: Srpski telegraf

Prema saznanjima do kojih je došao Srpski telegraf, svi u sistemu EPS za koje se utvrdi da su pomogli Živojinovićima u krađi struje biće posmjenjivani ili otpušteni.

- Čim se saznalo za cijeli slučaj, pokrenuta je unutar EPS ozbiljna istraga, a o svemu je obaviještena i policija jer je krađa struje na ovaj način krivično djelo. Ko god da je pomogao Lepoj Breni i njenoj porodici, biće žestoko sankcionisan - navodi sagovornik.

brenaaa

Podsjetimo, pošto veliki računi za struju utrošenu u restoranu "Tri tačke" nisu na vrijeme plaćeni, EPS je isključio objekat sa mreže. Ipak, vlasnici su se nelegalno sami opet nakačili.

brena-2
 
Ekipa Srpskog telegrafa juče je tokom dana obišla restoran "Tri tačke" i u osvijetljenom objektu zatekla nekoliko gostiju. Osim struje u lokalu, zatekli su i da dvije spoljne jedinice klima-uređaja rade punom parom, a nedaleko od njih i mjesto gdje se nalazi strujno brojilo koje je bilo pod katancem. Konobar u restoranu nije bio raspoložen da daje bilo kakav komentar i samo je kratko rekao: "Niko od menadžera trenutno nije tu da bi vam nešto više o tome ispričao".

brena-ns

Ne propustite