RIJEŠITE SE RUŽNIH BRKOVA I BRADE ZAUVIJEK: Pomiješala je ova 3 sastojka iz kuhinje, evo kako joj lice SADA IZGLEDA!

Praktična žena
RIJEŠITE SE RUŽNIH BRKOVA I BRADE ZAUVIJEK: Pomiješala je ova 3 sastojka iz kuhinje, evo kako joj lice SADA IZGLEDA!
.

Dlačice na obrazima, čelu, pa čak i vratu za mnoge žene predstavljaju pravu noćnu moru, posebno kada zbog uticaja hormona one s vremenom postanu tamnije i jače. Zato, evo jednog narodnog recepta da ih se riješite jednom za svagda, a koji je bolji čak i od klasične depilacije.

Sve što vam je potrebno da biste se zauvijek riješili neprijatnih dlačica s lica jeste pola supene kašike kokosovog ulja (može da vam posluži i maslinovo, ali nije toliko efikasno), tri kašike integralnog brašna i malkice vode.

dlake

Prije svega, dobro očistite lice od šminke i drugih nečistoća, a onda na problematične dijelove lica nanesite kokosovo ulje i masiranjem dobro utrljajte u kožu.

kokos1

Potom, u posudici lijepo zamiješajte brašno i vodu, sve dok ne dobijete finu, žitku pastu, pa je odmah nanesite na maljave dijelove lica. Pustite da se skoro skroz osuši, za šta će vam trebati otprilike desetak minuta.

dlake1

Onda još jednom utrljajte sada već skoro krutu smjesu i lagano je skinite. Ako se pojavi crvenilo i osjećaj zategnutosti kože, ne brinite se, to će brzo proći.

brkovi

Dobro se umijte i tonikom očistite lice, a zatim na njega nanesite hranljivu kremu ili serum.

lice

Ovaj postupak ponavljajte dvaput sedmično u pravilnim razmacima četiri semice. To bi trebalo da bude sasvim dovoljno da malje u potpunosti nestanu.

hirzutizam-1

ŽENE SU ODUŠEVLJENE: Ova smjesa uklanja BORE preko noći, trebaju vam samo 2 sastojka!

Ne propustite