Tajne ljepote koje će riješiti vaše probleme s kožom

Moda i ljepota
Tajne ljepote koje će riješiti vaše probleme s kožom
.

Pronašli smo neke intrigantne informacije koje nam pružaju fizičari iželimo da ih podijelimo s vama.

5 stvari koje trebate prestati s kožom odmah
1. Pranje lica sapunom

 

a

Sapun suši vašu kožu i pogoršava zaštitni sloj ako se redovito koristi, što rezultira aknama. Također biste se trebali riješiti agresivnih sredstava za čišćenje koja sadrži SLS (Natrijev Laureth Sulfate), odabirom nježnih kreme za pjenjenje ili losiona za čišćenje.

2. Korištenje pilinga

 

a1

Šišanje šteti koži i čini ga grubom. Iako su njegovi učinci vrlo sumnjičavi, oni su vrlo kratki i pomažu vam da koristite pročišćavanje sve češće. Najučinkovitije sredstvo za piling kože i podešavanje tena su one koje sadrže kiseline.

3. Prekomjerna zaštita masne i problematične kože

 

a2

Što više stresaš kožu, to postaje sve gore. Odaberite neke pomagala za vašu vrstu kože, slijedite osnovna pravila i vidjet ćete rezultate. Ako imate nekih ozbiljnih problema, poput akni, bolje se savjetujte s dobrim dermatologom i kozmetičarom nego da započnete samotamnjenje.

4. Previše sunčanja

 

a3

Sunce nije dobro za vašu kožu. Oštećenja koja se bave suncem akumuliraju se i na kraju će se pokazati u mjestima jetre. Zato trebate štititi kožu od sunca tijekom cijele godine, osobito vaše lice. Ako se i dalje želite pohvaliti brončanu kožu, koristite prskanje s prskanjem.

5. Zastarjela kozmetika

 

a4

Tradicionalna kozmetika sve je dobro i lijepo, ali budimo iskreni - mogu biti zastarjeli. Postoji razlika između primjene kiselo vrhnja na vaše lice i korištenja krema s mliječnom kiselinom. Da, vitamin C je dobar za vašu kožu, ali njegov potencijalni učinak je izgubljen dok pokušavate pomiješati pilulu u kremu.


1. Čišćenje

 

a5

Izaberite bilo koji ne-pjenasti sredstvo za čišćenje, kao što je mlijeko, matičnjak ili krema za čišćenje ili pomoć koja pjeni zbog svojih svojstava, a ne na interakciju s vodom (pjene bez SLS-a). Ako nosite šminku, prvo ga uklonite posebnim sredstvom za uklanjanje, micelarnu vodu ili hidrofilno ulje, a zatim operite lice.

2. Toniranje

 

a6

Bolje je upotrijebiti kisele tonere koji razinu tena i teksture kože, čišćenje pora i olakšavanje sljedeće njege kože. Potražite salicilnu kiselinu u sadržaju (ne možete kupiti u ljekarnama, jer je previše koncentrirana) - savršeno je za masnu kožu, kao i AHA kiseline.

3. Vlažnost

 

a6

Odaberite vrhnje ovisno o vrsti kože, ali budite svjesni da ne postoji čarobno rješenje za lijep ton. Krema je samo zaštitni poklopac koji će osigurati dodatnu vlagu, hranu i tako dalje. Ako trebate dodatnu njegu, kupite serume i nanesite ih prije kreme.

4. Zaštita od sunca

 

a7

 

Ovo su blizanke. Jedan živi na sjeveru SAD-a i ne puši, dok drugi živi u Kaliforniji i puši 16 godina. Bilo da koristite krema za sunčanje ili ne je vaš izbor, ali pogledajte ovaj veliki članak Daily Mail. To pokazuje kako kozmetika koja sadrži SPF štiti kožu i kako djeluje krema za sunčanje.

a8

Nekoliko dodatnih savjeta za njegu kože
Za borbu protiv tamnih mrlja koristite kozmetičke proizvode koji sadrže salicilnu kiselinu ili jednostavna ulja - na primjer, maslinovo ulje. Nanesite veliku količinu nosa na nos i druga pogođena područja te ga energetski trljate dovoljno dugo prije pranja. Tamne mrlje će ili nestati ili barem postati lakše.
Zagušeni problemi kože također se rješavaju pomoću pomoćnih sredstava na bazi salicilne kiseline.
Najbolja antibakterijska njegu kože je benzoilni peroksid (poput Desquam), koji je također odličan za višak masnoće. Antibiotici također dobro rade, ali bakterije će brzo rasti otporno na njih.
Osipovi s aknama i hiperpigmentacija najbolje se bave kiselinom i vitaminom C. Ipak, kiseline vam neće pomoći pri dubljim ožiljcima preostalim od teških akni, pa se susrećite s kozmetičarom i idite u kozmetički salon za ljuštenje.
Još jedan važniji sastojak: aspirin

a9

Aspirin može učiniti čudesa u liječenju nadraženih bikini linija bumps. Sadrži salicilnu kiselinu koja pomaže odstranjivanju gornjeg sloja kože i omogućava da svaka zarobljena urastajuća vlasi probiju kroz kožu. Za izradu aspirinskog tijesta zdrobite 3-4 uncoated tablete i pomiješajte s vodom dok ne zalijepite oblike. Nanesite je kao masku na licu i ostavite da se osuši. Temeljito isprati.

Također možete koristiti uklanjanje prištića uz pomoć ove paste ako ga ostavite na problematičnim područjima oko 2 minute i pranje sa sapunom i vodom.

OBRATITE PAŽNJU: Ovo su prvi simptomi koji pokazuju da bolujete od DIJABETESA tipa 2

Ne propustite