Jutros u BiH oblačno, najviša jutarnja temperatura u Neumu, 3 stepena

Vijesti
Jutros u BiH oblačno, najviša jutarnja temperatura u Neumu, 3 stepena
.

U Bosni i Hercegovini je jutros bilo pretežno oblačno vrijeme. U jugozapadnim i planinskim područjima registrovan je i slab snijeg.

Visina snijega u 07 sati (cm): Ivan Sedlo 53, Han Pijesak i Livno 37, Bugojno 34, Gradačac i Tuzla 31, Čemerno i Mrkonjić Grad 29, Bihać 28, Bijeljina i Zenica 27, Srebrenica 26, Foča i Jajce 25, Doboj, Sanski Most i Sokolac 24, Višegrad 21, Banja Luka 20, Sarajevo 18, Bosanski Novi i Rudo 15, Prijedor 14, Gacko 6. 

Temperature zraka u 07 sati: Sokolac -11 stupnjeva, Ivan Sedlo i Tuzla -8, Bijeljina, Bugojno i Gradačac -7, Livno, Sarajevo, Srebrenica i Zenica -6, Brčko, Doboj, Drvar, Jajce i Zvornik -5, Banja Luka, Prijedor i Sanski Most -4, Bihać -2, Široki Brijeg -1, Stolac 0, Mostar 1, Trebinje 2, Neum 3 stepena. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 943 milibar, za 1 milibar je viši od normalnog i sporo opada.

Danas se u našoj zemlji očekuje oblačno vrijeme. Tokom dana, u Bosni i sa slabim snijegom. Na jugu Hercegovine očekuje se slaba kiša. Vjetar u Bosni slab sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini umjerena bura. Najviša dnevnevna temperatura od -3 do 3, na jugu od 3 do 8 stupnjeva. 

U Sarajevu oblačno vrijeme. Slab snijeg se očekuje poslije podne ili u večernjim satima. Najviša dnevna temperatura oko 0 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH. 

Ne propustite