SRCE DA TI PUKNE! Majka plakala i dozivala svoju djecu, ljekari intervenirali: Tužne scene na ispraćaju Ahmira, Ajlana i Neile! (FOTO)

Aktuelno
SRCE DA TI PUKNE! Majka plakala i dozivala svoju djecu, ljekari intervenirali: Tužne scene na ispraćaju Ahmira, Ajlana i Neile! (FOTO)
.

CAZINA - Danas je klanjana dženaza ubijenoj djeci, Ahmiru (7), Neili (5) i dvogodišnjem Ajlanu. Na ukopu zaklanoj djeci bilo je prisutno nekoliko hiljada ljudi iz cijele Bosne i Hercegovine.


 
 

3
Muk i tišina dok se nisu pojavila kola koja su prevozila djecu u tabutima, a onda plač i jauci porodice i bliže rodbine, a najglasnija među njima bila je majka, koja je plakala i dozivala svoju djecu. Prisutno je bilo i vozilo Hitne pomoći, a ljekari su intervenirali u više navrata jer je majci, ali i djedu ubijene djece pozlilo. 


a1

 

Hodža ispred kuće nije puno govorio, jer, kako kaže, porodica ga je to zamolila. Kazao je samo da se Allahu svi vraćamo, mladi ili stari. A onda je vozilo s tabutima krenulo prema mezarlucima, dok je majka još više i glasnije plakala.

 

Plakali su i sestra, bliža rodbina, ali i veliki broj prisutnih ljudi. Nakon klanjanja podne-namaza, ispred džamije na Brezovoj Kosi klanjane su tri dženaze za Ahmira, Neili i Ajlana.

Vlasti u USK su proglasile Dan žalosti zbog stravičnog ubistva troje maloljetne djece u četvrtak u bihaćkom naselju Mali Lug.

g1

Prije dženaze hiljade građana, poznanika i prijatelja porodice okupile su se ispred porodične kuće da bi još jednom odali počast djeci koju je ubio njihov otac Admir Sović.

 

g
 
Podsjećamo, stravično trostruko ubistvo, koje je potreslo cijelu bh., ali i javnost u regiji, desilo se u četvrtak oko 17 sati, kada je policiji prijavljeno da je 37-godišnjak u porodičnoj kući usmrtio svoje troje maloljetne djece, a potom izvršio samoubistvo. Dolaskom na mjesto tragedije policajci su zatekli četiri tijela.

Inače, jučer je ukopan 37-godišnji Cazinjanin Admir Sović. Na dženazi su bili njegovi najbliži članovi porodice, među njima i dvije sestre, brat i majka Rahmana. 

 

.

.

.

.

.

.

Ne propustite