RAZLOG NASTANKA STRIJA! Umjesto da ih pokušate sakriti ili zaliječiti, spriječite njihov nastanak!

Praktična žena
RAZLOG NASTANKA STRIJA! Umjesto da ih pokušate sakriti ili zaliječiti, spriječite njihov nastanak!
.

Strije kao neugodnu estesku pojavu na našoj koži, pokušavamo zaliječiti odnosno njenu vidljivost svesti na minimum, ali umjesto toga možda bi trebali pokušati uopšte spriječiti nastanak istih.

1

S problemom nastanka strija susreće se dosta žena, ali ponekad i manjina muškaraca. Potpuno ih se ne možemo riješiti nikad, ali možemo spriječiti njihovo nastajanje i smanjiti već načinjenu štetu.

2

Strije nastaju zbog stanjenja površinskog sloja kože i promjena u strukturi vlakana elastina i kolagena u dubljim slojevima kože čija je funkcija ta da koži pomažu u zadržavanju oblika. Mogu biti izdužene i široke nekoliko milimetara, a smatraju se različito dugačkim brazdama na koži.

3

Kada se srednji sloj kože (dermis) naglo rastegne, bilo tijekom trudnoće, naglog povećanja mišićne mase, nagle promjene težine ili u pubertetu zbog hormonalnih poremećaja, dolazi do smanjenja elastičnosti kože, kao i do pucanja elastičnih vlakana. Rezultat toga su ružne linije po koži tijela, odnosno strije.

4

Ovisno o prirodnom tonu vaše kože, strije se prvo pojavljuju kao ružičaste, crvenkasto smeđe ili tamnosmeđe linije koje tek poslije dobivaju ljubičastu nijansu boje. S vremenom se te linije stapaju s površinom kože i poprime nekoliko nijansi svjetliji ton od prirodnog tona vaše kože.

5

Postupno postaju manje primjetne, ali nikada ne nestaju. Mogu se pojaviti bilo gdje na tijelu gdje se koža rastegnula, a najčešće na dijelovima gdje se skladišti salo, na abdomenu, grudima, nadlakticama, bokovima i stražnjici.

6

BALZAM ZA USNE MOŽE POSLUŽITI I ZA JOŠ PAR STVARI: 7 neobičnih namjena za vašu kožu!

Ne propustite